ĆIRKOVIĆ: Verujem u sebe, naučio sam dosta toga od Đukića!

Fudbaler Partizana Lazar Ćirković rekao je da veruje u sebe, da mu prijaju pohvale trenera Miroslava Djukića i da je spreman da se bori za mesto u prvom timu.

„Čim me je trener pomenuo nekoliko puta, eto i novinara. Šalim se malo… Svašta se izdešavalo, ali sve je iza mene. Ne želim da se vraćam na to. Gledam napred, znam šta se od mene očekuje. Verujem u sebe, radim dobro, treniram i nadam se da me mnogo toga lepog čeka sa Partizanom“, rekao je Ćirković novinarima na Zlatiboru gde se crno-beli nalaze na pripremama.

Iza Lazara Ćirkovića je težak period u karijeri, nije uspeo da se izbori za mesto u timu bivšeg trenera Marka Nikolića i sada je spreman za novi početak.

Nikola Milenković je napustio crno-bele i otišao u Fiorentinu, pa je mesto pored Bojana Ostojića ostalo upražnjeno. Mediji danima spekulišu o imenima štopera koji bi trebalo da pojačaju redove šampiona Srbije.

Otkako je stigao u Partizan, trener Djukić ima samo lepe reči o Lazaru Ćirkoviću.

„Drago mi je da takva ličnost, da takav stručnjak sa zavidnom igračkom karijerom, legenda Partizana, priča pohvalno o meni. Imponuje mi, jako mi je drago i za mene samo motiv više dokažem“, rekao je Ćirković.

Ćirković je naveo da ima osećaj da mu Djukić veruje i da to što ga pominje ne predstavlja dodatno opterećenje za njega.

„Čini mi se da ima poverenja u mene. Neću reći da sam siguran, ali čini mi se da je tako. Nije opterećenje to što me pominje. Na stranu i trener, ja sam sebi najveći reper. Znam kada sam odigrao loše, slabije ili kada sam odigrao dobro. Naravno, takve pohvale koje dolaze od takvog čoveka samo mogu da prijaju“, rekao je on.

Na pitanje novinara da li je svestan, koliko god ga hvalio trener Djukić, da mu mesto u timu nije „zacementirano“ i da li je spreman da ponovo prodje kroz istu situaciju jer Partizan traži pojačanja, Ćirković je rekao da se ne opterećuje time.

„Tu sam, mislim da sam za sada prva opcija. Tako treniram, tako razmišljam, tako se i ponašam, a šta će biti dalje videćemo. Da li će neko doći, ja se time ne opterećujem i nije moje da mislim o tome“, rekao je 24-godišnji štoper.

Ćirković je naveo da je za samo nekoliko dana uspeo mnogo toga da nauči od novog trenera.

„Naučio sam nekoliko štoperskih finesa, ali zadržaću to za sebe. Kada se podelimo po grupama on radi sa poslednjom linijom, tako da sam za ovo kratko vreme uspeo da naučim mnogo toga“, rekao je Ćirković.

Partizan novu sezonu počinje u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv podgoričke Budućnosti.

„Ne znam mnogo o Budućnosti, ali prvaci su svoje zemlje. Nema lakih protivnika, mi tako razmišljamo. Ali, opet, zna se koji su naši ciljevi. Mislim da možemo da napravimo iskorak u Evropi. Verujem u ovu ekipu, da ne verujemo ne bismo se ponašali kako se ponašamo. Sezona iza nas govori da smo spremni da napravimo iskorak u evropskom takimičenju“, rekao je Ćirković.

Beta