SPEKTAKULARNA BORBA DVOJICE SRBINA: Troicki posle velikog preokreta srušio Tipsarevića!

U srpskom derbiju Viktor Troicki je savladao Janka Tipsarevića u prvom kolu turnira u Kvinsu.

Viktor je slavio posle preokreta sa 2:1 (5:7, 7:6(5), 7:6(6)). Meč je trajao 167 minuta.

Dvojica srpskih tenisea su odigrala spektakularan i uzbudljiv duel, pa su navijači na tribinama Kvinsa mogli da uživaju.

Ovo je bio peti međusobni duel dvojice srpskih tenisera i treći trijumf Troickog.

Viktor će u drugom kolu igrati protiv Donalda Janga, kome je Kirijos predao meč.

TOK MEČA:

Tipsarević je osvojio prvi set posle preokreta. Viktor je prvi stigao do brejka i poveo sa 2:1, ali Janko već u narednom gemu pravi ribrejk. Posle ovoga oba igrača su uglavnom bez problema osvajala gemove prilikom svog servisa. Ključan trenutak dogodio se u 12. gemu. Viktor je servirao, a Tipsarević je stigao do brejk i set lopte koju je odmah iskoristio, pa je posle 48 minuta vodio sa 1:0.

Velika i beskompromisna borba viđena je i u drugom setu. Troicki je očajno krenuo, Janko je veoma lako poveo sa 2:0. Kada se činilo da je Tipsarević daleko bliži pobedi, Viktor pravi ribrejk i smanjuje na 2:1. Usledio je miran period meča, a pošto brejkova više nije bilo, pobednik seta se odlučivao u taj-brejku. U odlučujućem gemu bilo je dosta mini-brejkova. U takvoj konstalaciji snaga bolje se snašao Troicki, koji je poveo sa 6:4 i stigao do dve set lopte. Janko je prvu spasao, drugu nije mogao, pa je Viktor izjednačio na 1:1.

Ništa manje neizvesno nije bilo ni u poslednjem trećem setu. Baš kao i u prethodnom Janko i Viktor su napravili po brejk, pa se učesnik drugog kola odlučivao u taj-brejku. Troicki je u dva navrata imao prednost mini-brejka, ali je Tipsarević oba puta uspeo da izjednači. Janko je poveo sa 6:5 i imao meč loptu, koju nije uspeo da iskoristi. Troicki vezuje tri poena i stiže do prolaska u narednu rundu.