BILO, PONOVILO SE: Pre tačno dve godine Srbija je postala prvak sveta u fudbalu! (VIDEO)

Mlada reprezentacija Srbije je na današnji dan pre dve godine postala prvak sveta u fudbalu.

Fudbaleri do 20 godina starosti koje je predvodio sjajni Veljko Paunović u velikom finalu su savladali Brazil sa 2:1 posle produžetaka.

Gol vredan svetske titule postigao je Nemanja Maksimović u 117. minutu utakmice.

Mladi fudbaleri su svojim zalaganjem i borbom za nacionalni dres naterali celu Srbiju da u ranim jutarnjim časovima prati njihove utakmice.

Srbija je na celom takmičenju doživela samo jedan poraz i to od Urugvaja u prvom kolu grupne faze. Posle toga momci Veljka Paunovića ređali su trijumfe, za početak su savladani Mali i Meksiko za osvajanje čelne pozicije pred nok-aut fazu.

Usledio je meč osmine finala protiv Mađara. Bili smo u teškoj situaciji, severni susedi su vodili od 57. minuta. Ipak, u 91. minutu Šaponjić postiže gol za produžetke. Srbija je pre dodatnih 30 minuta ostala sa igračem manje, a autogolom Talabera u 118. minutu moglo je da počne veliko slavlje.

U četvrtfinalu naši sjajni momci igrali su protiv SAD-a. Posle 120 minuta nije bilo golova, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Posle neizvesne i duge borbe srpski tim je uspeo da pobedi i plasira se u polufinale. Tamo nas je čekao Mali i ponovo je bilo veoma neizvesno. Živković je doveo naš tim u prednost, ali su Afrikanci preko Konea izjednačili pre kraja prvog poluvremena. Još jednom je utakmica naše reprezentacije ušla u produžetke i još jednom smo pobedili! Ponovo je junak bio Šaponjić koji je u 101. minutu postigao gol vredan finala.

A, u finalu meč sa najvećom fudbalskom nacijom na svetu, Brazilom. Srbija je odigrala hrabru utakmicu protiv favorizovanog rivala. Poveli smo golom Mandića u 70. minutu, ali su Karioke samo trim minuta kasnije izjednačile. Naravno kao i u svim prethodnim utakmicama nok-aut faze i u ovoj smo igrali produžetke. Maksimović je u 117. minutu bio strelac gola koji je Srbiji doneo svetsku titulu. Cela Srbija je tog jutra 20. juna slavila i bila na nogama, a zlatnim momcima je po povratku sa Novog Zelanda priređen spektakularan doček ispred Skupštine.

Bilo, ponovilo se!