POBEDA KOJU ĆEMO ZAUVEK PAMTITI: Na današnji dan pre sedam godina Lane Jovanović je „ubio“ Nemce u Južnoj Africi (VIDEO)

Na današnji dan 2010. godine fudbalska reprezentacija Srbije zabaležila je najveću pobedu u svojoj istoriji.

Orlovi su u okviru drugog kola SP u Južnoj Africi savladali Nemačku sa 1:0 golom Milana Laneta Jovanovića u 38. minutu. Nemci su samo minut pre primljenog gola ostali sa igračem manje zbog isključenja Miroslava Klosea. I dalje se svi sa osmehom sećamo centaršuta Krasića, zatim onog Žigićevog spuštanja lopte glavom i na kraju naravno Jovanovićevog gola.

Panceri su mogli do remija, ali je penal Podolskom odbranio sjajni Vladimir Stojković u 60. minutu utakmice.

Ipak, i pored velikog trijumfa naš tim nije uspeo da obezbedi plasman u osminu finala. U poslednjem meču u grupi odgovarao nam je i remi sa Australijancima, ali smo posle pregršt promašenih prilika u prvom poluvremenu bili kažnjeni u nastavku. Kaenguri su preko Kejhila i Holmana stekli prednost od 2:0, a poraz je uspeo da ublaži Pantelić. Sve bi možda bilo drugačije da je urugvajski arbitar Larionda dosudio jedanaesterac za naš tim u samoj završnici utakmice, zbog očiglednog igranja rukom Tima Kejhila.

Srbija je na kraju takmičenje u grupi završila na četvrtom mestu. Od tada naš nacionalni tim nije učestvovao ni na jednom velikom takmičenju. Nadamo se da će se ove godine to promeniti i da će naši momci predvođeni selektorom Muslinom obezbediti vizu za Rusiju.