LUDNICA U RUSIJI: Čile slomio Kamerun ulaskom Sančeza, video tehnologija preuzela slavu fudbalerima (VIDEO)

Fudbaleri Čilea savladali su Kamerun u prvom meču grupe B Kupa konfederacija u Rusiji.

Meč je obeležila video tehnologija, koja je dva puta pomagala arbitrima. Jednom je zbog video čelendža poništen pogodak, ali je zato drugi put umesto ofsajda priznat gol Čilea.

Južnoamerički tim bio je bolji rival tokom celog meča. Nekoliko sjajnih šansi imao je Čile u prvom poluvremenu, ali je sjajni golman Kameruna sve branio. Čile je do gola konačno stigao u 46. minutu, ali je radost bila kratkog daha. Nakon pregledavanja snimka videlo se da je strelac Vargas bio u ofsajdu, pa je gol poništen. Na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu selektor Čilea uvodi Aleksisa Sančeza, što mu kasnije donosi pobedu. Fudbaler Arsenala je asistirao za gol Arturu Vidalu u 81. minutu. U 91. Vargas je postavio konačnih 2:0, ovoga puta uz pomoć video tehnologije. Aleksis Sančez je sjajno zalomio nekoliko fudbalera i golmana Kameruna, ali je bio izblokiran. Na loptu je naleteo Vargas i poslao je u mrežu. Ipak, pomoćni sudija je signalizirao ofsajd poziciju. Glavni arbitar Damir Skomina sačekao je da kolege pregledaju video snimak. I posle nekoliko sekundi odluka je preinačena, ofsajda nije bilo, Čileu je priznat pogodak.

Sutra u okviru ove grupe igraju Nemačka i Australija

Ovo je možda i najvažniji dan u istoriji modernog fudbala. Na dve utakmice današnjeg programa Kupa konfederacija video tehnologija pomogla sva tri puta. Posle ovoga što smo danas videli jasno je da bi uvođenje VAR na svim fudbalskim mečevima greške arbitara sveo na minimum.