Upravni odbor FK Novi Pazar odlučio je da Gradskoj upravi uputi predlog o proglašenju bankrota, kao i predlog o formiranju novog kluba koji bi svoj fudbalski život počeo ispočetka.

 Kako se navodi u saopštenju kluba, Uprava je, uz podršku Grada, učinila sve da posle ispadanja iz Superlige, nastavi takmičenje u Prvoj ligi Srbije sa ambicijama ekspresnog povratka u elitni rang, ali poverioci, kao i igrači kojima se duguje novac nisu prihvatili plan izmirivanja dugova u ratama.

– Pokazalo se i ovog puta da neko voli fudbal samo dok mu klub puni džepove, a kad je potrebno učiniti i najmanji ustupak i napraviti kompromis, onda za to nema spremnosti. Među poveriocima su i nazovi sportski radnici koji su tužili klub i na volšeban način dobili sporove na sudu i to zato što posle odlaska u penziju nisu ostali da rade u klubu – ističe se u saopštenju.

Uprava će, kako se navodi, u narednim danima o svakom pojedinačnom slučaju obaveštavati javnost kako bi se stekla prava slika o najnovijim dešavanjima i teškoj odluci koja je doneta.

– Uprava novog kluba će u novim okolnostima staviti akcenat na mlađe kategorije, sa ciljem da se na zdravim temeljima izgradi novi fudbalski klub -zaključuje se u saopštenju.

Tanjug