BIĆE POLEMIKE: Dragiša Binić zadužen za regularnost takmičenja!

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dragiša Binić imenovan je danas u Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i biće zadužen za regularnost takmičenja, saopšteno je posle današnje sednice Izvršnog odbora.

Na sednici kojom je predsedavao predsednik FSS Slaviša Kokeza odlučeno je da u njegovom odsustvu ingerencije predsednika ima potpredsednik Savo Milošević.

Takođe, novi članovi Izvršnog odbora postali su nekadašnji reprezentativac Mladen Krstajić, a poverenje je ukazano i Milutinu Baštovanoviću.

Ostavku na mesto potpredsednika FSS podneo je Novica Tončev, koji je postao novi član Odbora za hitna pitanja FSS.

Imenovana je nova Sudijska komisija u sastavu Rade Ðurović, Milan Karadžić i Dejan Filipović, pod čijom nadležnošću će biti Superliga, Prva liga Srbije, ženske lige, futsal liga, odnosno kadetska i omladinska liga Srbije.

Usvojena je i odluka o promeni Propozicija o takmičenju od sezone 2018/19. Broj klubova Superlige ostaje isti, ali će 14-plasirana ekipa da igra baraž mečeve sa ekipom iz Prve lige.

Naime, dve prvoplasirane ekipe iz Prve lige obezbediće direktan plasman u elitu a treća, četvrta, peta i šesta ekipa na tabeli igraće po sistemu 3-6, 4-5 za finale baraža i pobedu koja će obezbediti duel sa 14-plasiranom ekipom Superlige u velikom baražu.

Tanjug