VUČELIĆ: Dupla kruna je čista kao suza!

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić ocenio je večeras da je „dupla kruna“ koju je ekipa osvojila u tek završenoj sezoni „čista kao suza“.

„Priča o Partizanu je prava srpska priča. Bili smo napadnuti i morali smo da se branimo, baš kao i srpski narod kroz svoju istoriju. Imali smo i petu kolonu i neverne tome, biće toga i dalje, ali to je za nas plitak potok. Imali smo i valjane saveznike, a ne samo da smo se odbranili nego smo se braneći i pobedili, ali ne na bojnom polju, nego na fudbalskom terenu. Partizan je viteškom igrom osvojio titulu i Kup. Te pobede su više nego zaslužene i čiste kao suza i senka na to ne može da padne“, rekao je Vučelić na proslavi „duple krune“ u Beogradu.

Fudbalski klub Partizan je u prisustvu velikog broja zvanica organizovao večeras proslavu šeste „duple krune“ u svojoj istoriji.

Proslavi prisustvuju fudbaleri i stručni štab, članovi uprave kluba, Skupštine kluba, brojni bivši fudbaleri, počasni predsednik FSS-a Tomislav Karadžić i brojne javne ličnosti. Pozivu su se odazvali bivši generalni sekretar Partizana Žarko Zečević, bivši kapiten Albert Nadj, bivši član uprave Branko Ružić.

„Od srca čestitam na sportskim pobedama i osvojenoj duploj kruni. Hvala svima koji su nam čestitali, kojima je Partizan u srcu, a hvala i onima koji nisu Partizanovci, ali su nam čestitali iz poštovanja prema sportskoj dominaciji. Nismo isti sa nekim drugima, jer da smo isto, ne bismo bili pobednici i šampioni“, naveo je Vučelić.

Funkcioneri Partizana, Vučelić, sportski direktor Ivica Iliev, generalni direktor Miloš Vazura i potpredsednik Vladimir Vuletić su dočekivali zvanice, a kada su fudbaleri Partizana stigli u „Kraun plazu“ sa oba trofeja, orkestar je izveo pesmu „Tango smrti“.

Partizan je sezonu završio serijom od 37 utakmica bez poraza, a na velikom uspehu klubu je čestitao i počasni predsednik FSS-a Tomislav Karadžić.

On je rekao da je kao prijatelj uprave kluba došao da proslavi „duplu krunu“, ali da Partizanu nikada nije pomagao da osvoji trofeje.

„Voleo bih da mi jedan sudija kaže da sam mu rekao da nekoga zaustavi ili da nekome pomaže. To je priča za pojedince i klubove. Već deceniju Zvezda nema tim, ima mnogo unutrašnjih problema i dok ih ne reši, uvek će govoriti da su Savez i predsednik ili sudjenje krivi. Kada bude jednog dana igrala bolje i na domaćoj i na evropskoj sceni, ti problemi biće iza nas“, rekao je Karadžić.

On je rekao da ništa posebno ne pomaže sadašnjoj upravi Partizana i da izbegava insinuacije na temu da „daljinski upravlja klubom“.

„Partizan ima dobru upravu, dobru ekipu, imali su dobrog trenera i ja im želim da što pre stignu do Lige šampiona i grupne faze“, naveo je Karadžić.

Upitan o „posebnom tretmanu na finalu Kupa, pošto je u loži imao fotelju“, Karadžić je rekao da to nije tražio, da su mu „podvalili prijatelji“ i da će sledeći put tražiti običnu stolicu.

Okupljenima se putem video poruke obratio i bivši trener Partizana Marko Nikolić, koji je posle osvajanja „duple krune“ napustio klub i prešao u madjarski Videoton. On je rekao da kapiten Saša Ilić ima zadatak da uvede ekipu u Ligu šampiona.

Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da misli da ekipa može da se plasira u Ligu šampiona.

„Da ne pričamo mnogo o budućnosti već da se koncentrišemo na utakmice koje slede. Mnogo je lepo slaviti ‘duplu krunu’. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti, želja svih nas je da se plasiramo u Ligu šampiona, a posle toga da još jednom proslavimo ovako nešto“, rekao je Ilić.

Tokom muzičkog programa svoje numere izvele su grupe Legende i Neverne bebe.

Beta