ĐUKIĆ: Velike šanse da ostanu Đurđević i Leonardo!

Trener fudbalera Partizana Miroslav Djukić rekao je danas da je plasman u Evropu prvi cilj i da ekipa želi da pokaže da nije samo za „domaću, već i za evropsku upotrebu“.

„Ambicije su jasne, Evropa je veoma bitna stavka. Imamo veliku želju da Partizan bude u njoj i da pokažemo da nismo ekipa samo za domaću upotrebu, već i za evropsku. Nalazimo se u klubu koji mora da bude bolji i jači“, rekao je Djukić novinarima uoči prvog treninga.

Partizan je prošle sezone osvojio srpsko prvenstvo i kup, uz 37 vezanih utakmica bez poraza, a prvi naredni izazov imaće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Ostvaren je veliki rezultat, ali je to iza nas. Okrećemo se novim ciljevima i uspesima, tražimo još bolje. Počinje vreme istine, teren, a to je ono što sportisti najviše vole, ostalo je sve priča. Imamo dobru ekipu, spremnu da ispuni sve ciljeve koje Partizan zahteva“, kazao je Djukić.

Prvog dana priprema pojavilo se 30 igrača, dok će se njih petorica naknadno pridružiti, a to su Uroš Djurdjević, Leonardo, Nebojša Kosović, Muhamed El Munir i Marko Janković.

Djukić je istakao da su velike šanse da Djurdjević i Leonardo ostanu u Partizanu.

„Velike su šanse da ostanu. Svesni su da je pred nama Liga šampiona i da svi idemo na više ako napravimo dobar rezultat. Ako ne izbori Ligu šampiona, Partizan mora da ispuni ekonomski plan i proda najbolje igrače“, rekao je trener crno-belih.

On je kazao da ga raduje veliki broj omladinaca.

„Partizan je tim koji pravi igrače, živi od toga i želimo da damo šansu deci, da vide da imaju mogućnosti da jednog dana igraju u prvom timu. Na njima je da se pokažu. Volim da pomognem mladim igračima“, kazao je Djukić.

Djukić je naveo da je prezadovoljan koje igrače ima na raspolaganju i dodao da će iz postojećeg kadra pokušati da izvuče maksimum, ali da će se Partizan pojačati ako se pojavi mogućnost za to.

„Nadovezujemo se, neće biti nikakvih rezova i drastičnih promena jer bi bilo suludo da pravimo novu ekipu, ako imamo onu koja je osvojila duplu krunu. Ekipa se odlično takmičila, a pokušaćemo da budemo još bolji“, rekao je Djukić i dodao da je Lazar Ćirković može mnogo i da je najozbiljnije rešenje za poziciju štopera.

Fudbaleri Partizana će u Beogradu boraviti do srede, kada će otputovati na Zlatibor, gde će biti osam dana. Posle dva dana odmora otići će u Sloveniju.

Beta