NEZAPAMĆENA SENZACIJA U PARIZU: Ostapenko osvojila titulu i napravila jedno od najvećih čuda u istoriji Rolan Garosa!

Letonska teniserka Jelena Ostapenko je novi vladar Rolan Garosa.

20-godišnja igračica je u velikom finalu posle ogromnog preokreta savladala Simonu Halep sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:3). Ovo je za Ostapenko prva titula u karijeri, a pre Rolan Garosa bila je 47. teniserka na svetu.

Ona je tek treća teniserka u istoriji koja je stigla do titule u Parizu, a da nije bila nositeljka. Neverovatna Letonka je tokom turnira napravila nekoliko velikih iznenađenja, izbacila je Stosurovu, Voznjacki i u polufinalu Timeu Baščinski. Mnogo puta je, baš kao i danas, bila u zaostatku od jednog seta, ali je smogla snage da savlada svaku rivalku.

Dvadesetogodišnja Ostapenko, prva Letonka koja je osvojila neku grend slem titulu, najmladja je teniserka koja je stigla do finala Rolan Garosa još od Ane Ivanović 2007. godine.

Ovo je zasigurno jedno od najvećih čuda u istoriji Rolan Garosa, a i samog tenisa.

Sa druge strane Simona Halep je propustila šansu da osvoji titulu i preuzme prvu poziciju na WTA listi.

Rumunka je uspela da osvoji prvi set sa 6:4, iako je u dva navrata imala brejk zaostatka. Halep je u odsednim trenucima igrala bolje, pa je posle 38 minuta igre povela sa 1:0.

Nastavila je Halep silovito i u drugom setu, lako je povela sa 3:0 i činilo se da će veoma brzo stići do pobede i osvajanja pehara. Tako nije mislila i Ostapenko. Letonka je zaigrala sjajan tenis, vezala je četiri gema i povela sa 4:3. U nastavku pravi još jedan brejk i osvaja set sa 6:3.

Ostapenko je i u trećem setu jurila prednost protivnice. Halep je povela sa 3:1 i opet se činilo da je slomila otpor rivalke, ali nas je Ostapenko još jednom sve demantovala. Letonka je vezala pet gemova i tako stigla do najveće pobede u karijeri.

Ostapenko će od ponedeljka biti 12. teniserka sveta što je napredak od čak 35 pozicija.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!