LUDNICA NA HEMPDEN PARKU: Škoti bili na korak od velike pobede, ali se onda pojavio Hari Kejn!

Od 18 časova odigrane su četiri utakmice kvalifikacija za SP u Rusiji.

Sve oči evropske javnosti bile su uprte u Glazgov i Hempden Park gde su se sastali ljuti rivali Škotska i Engleska.

Englezi su bili daleko bolji rival na utakmici, ali su poveli tek u 70. minutu golom Okslejda Čembrlejna. Fudbaler Arsneala je napravio sjajan solo prodor, a zatim precizno šutirao i savladao nemoćnog škotskog golmana. Ipak, u rasponu od 87. do 90. minuta Škoti postižu dva gola iz slobodnog udarca, oba puta strelac je bio Grifits. 50.000 ljudi na Hempden Parku je u tim trenucima bilo u ekstazi. Izgledalo je da će Škotska stići do velike pobede. Nažalost po njih to se nije dogodilo, jer je u 93. minutu sjajni Hari Kejn savladao Gordona za bod i veliko slavlje Engleza. Upravo je fudbaler Totenhema bio i kapiten Engleske na ovoj utakmici.

U drugom meču ove grupe Slovenija je rutinski savladala Maltu sa 2:0. Na tabeli prvi su Englezi sa 14, Slovenci imaju tri boda manje, dok su Škoti četvrti sa osam bodova.

Pored mečeva u grupi F odigrane su još dve utakmice.

Danska je u gostima savladala Kazahstan sa 3:1. Ovom pobedom Danci su preuzeli drugo mesto od Crnogoraca, imaju tri boda, ali i meč više.

Severna Irska je u 92. minutu stigla do velike pobede kojom je napravljen veliki korak ka drugoj poziciji. Junak trijumfa bio je Dalas. Ovim trijumfom ostrvljani su učvrstili drugu poziciju i trenutno imaju 13 bodova.

Ostali mečevi u ovim grupama igraju se od 20:45.