TERZIĆ: Glavni cilj Zvezde je titula, forsiranje mladih fudbalera neće biti alibi!

zvezdan-terzic-crvena-zvezda

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas, na početku priprema za narednu sezonu, da je cilj tog fudbalskog kluba osvajanje titule, ali i afirmacija što većeg broja igrača iz omladinske škole.

„Glavni cilj Crvene zvezde uvek mora biti osvajanje titule, a ove godine ćemo imati još jedan prioritet, a to je afirmacija što većeg broja zvezdine dece, jer smo to malo ispustili u prethodnoj sezoni i moramo da nadoknadimo. Zvezda je u takvoj situaciji, a evropsko tržište takodje prepoznaje samo vrednosti mladih igrača. Naša liga mora biti razvojna liga, a Zvezda ima privilegiju da ima izvanrednu omladinsku školu. U protekle dve godine smo doveli sve najtalentovanije klince iz cele Srbije, oni su sada stasali da mogu da odgovore zahtevima prvog tima“, rekao je Terzić novinarima u Beogradu.

Fudbaleri Zvezde počeli su danas pripreme za novu sezonu, a novom treneru Vladanu Milojeviću javilo se 27 igrača.

„Uz osvajanje titule, dva, tri igrača moraju imati svoje mesto u prvih 11, a dva, tri igrača iz omladinske škole moraju imati svoje mesto na klupi. Znam da neće biti lako realizovati sve to, ali verujem u Vladana Milojevića i Mitra Mrkelu. Oni su se pokazali, posebno u radu s mladjim igračima koji su iz omladinaca prelazili u prvi tim“, rekao je Terzić.

Na prozivci se pojavilo i 11 igrača iz omladinske škole, a Terzić je rekao da je to bogatstvo kluba, kao i da će trener biti taj koji će odlučiti da li oni mogu da odgovore zahtevima.

„Forsiranje dece neće biti nikakav alibi što se tiče rezultata. Moramo uklopiti ta dva cilja jer je Crvena zvezda u takvoj finansijskoj situaciji da mora afirmisati mlade igrače. To mora biti dugoročna strategija“, dodao je on.

Novi igrač Zvezde je Marko Gobeljić, koji je došao iz Napretka. Terzić je rekao da Zvezda ima petoricu stranaca i da na svakog računa, uprkos tome što je broj stranih igrača u srpskom prvenstvu smanjen na četiri.

„Tražimo pojačanja iz tri grupacije, jedna je Super liga, drugi su povratnici iz inostranstva, a treća su strani igrači. Na sve strance računamo uprkos spekulacijama koje su se pojavile. Kvalifikacije za Ligu Evropa startuju 29. juna i svaki igrač nam je potreban. Šestorici, sedmorici igrača su istekli ugovori, a Zvezda se odlučila za drastično podmladjivanje, pa osim sa Dušanom Andjelkovićem, sa ostalima neće biti produžen ugovor“, dodao je on.

Dosadašnji kapiten Aleksandar Luković nije se pojavio na prozivci, a Terzić je rekao da se sa njim razgovaralo i da će za njega biti mesta u klubu, u zavisnosti od njegovih želja, ambicija i obrazovanja, kao i da će klub naći način da bude korektan prema svim igračima koji su ostavili trag u Zvezdi.

Generalni direktor Zvezde rekao je i da će se Skupština kluba održati krajem juna. On je ponovio da je ponosan na sve što je uprava uradila na finansijskoj stabilizaciji, ali i da uprava plaća danak nedomaćinskim poslovanjima prethodnih rukovodstava.

„Nemamo novac da plaćamo obeštećenja, neka sitna da, ali neka ozbiljnija ne. Više ćemo pričati na Skupštini“, naveo je Terzić.

On je rekao da ima poverenje u novog trenera i da ne shvata zašto svi za Milojevića kažu da je mlad trener.

„Samo je četiri godine mladji od mene… Postavlja se pitanje šta znači iskusan. Vodio je Čukarički tri godine, posle toga Omoniju, Panionios. Ima dovoljno iskustva da iznese sve. Verujemo u njega da može da sprovede u delo sve visoke ciljeve kluba“, rekao je Terzić.

Beta