LOŠE VESTI IZ PARIZA: Vavrinka srušio Mareja i „bacio“ Novaka na četvrtu poziciju ATP liste!

Švjcarski teniser Stanislas Vavrinka prvi je finalista ovogodišnjeg Rolan Garosa.

On je posle velike borbe i preokreta savladao prvog igrača sveta Endija Mareja sa 3:2 (6:7(3), 6:3, 5:7, 7:6(3), 6:1).

Ovom pobedom Vavrinka je preuzeo od Novaka treće mesto na ATP listi, pa će Đoković od naredne nedelje biti četvrti teniser sveta. Novak će tako po prvi put od oktobra 2009. godine biti van tri najbolja igrača na svetu.

Švajcarac je stigao do osme pobede u 17 mečeva protiv Britanca i na savršen način mu se revanširao za prošlogodišnji poraz u polufinalu Rolan Garosa.

Endi je uspeo da osvoji prvi set nakon preokreta. Vavrinka je prvi napravio brejk koji mu je doneo vođstvo od 5:3. Imao je Švajcarac servis za set, ali se Marej izvukao i napravio ribrejk. Pobdnik prvog seta se odlučivao u taj-brejku. U 13. gemu gledali smo feštu mini-brejkova u kojoj se bolje snašao najbolji teniser sveta. Marej je iskoristio set loptu, za razliku od rivala i tako stigao do vođstva od 1:0.

U drugom setu bilo je mnogo manje neizvesnosti. Vavrinka u sedmom gemu pravi brejk sa nulom, a do kraja seta još jednom oduzima servis Britancu i bez problema dolazi do 6:3 i izjednačenja u setovima, 1:1.

Treći set doneo je čak pet brejkova. Stanislas je u dva navrata imao po brejk prednosti, ali ju je oba puta ispuštao. Ključan gem bio je 11. Marej je još jednom brejknuo rivala, a u narednom gemu je lagano odservirao za osvajanje trećeg seta i vođstvo od 2:1.

Četvrti set bio je jedini na meču bez ijednog brejka. Za razliku od ostalih setova oba tenisera su veoma dobro servirala, pa nije viđena nijedna brejk šansa. Očekivano, pobednik se po drugi put u meču odlučivao u taj-brejku. Vavrinka je tri puta osvojio poena na servis Mareja, pa je relativno lako rešio 13. gem u svoju korist rezultatom 7:3.

U odlučujućem petom setu samo je Vavrinka postojao na terenu. Marej je igrao katastrofalno i jedva je uspeo da osvoji jedan gem. Sten je sjajnom igrom veoma lako stigao do 6:1 i plasmana u finale Rolan Garosa.

U drugom polufinalu sastaju se Nadal i Tim.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!