CRNO-BELI NA KOLENIMA: FMP protiv Zvezde za titulu, Partizan bez finala KLS prvi put u istoriji!

Košarkaši FMP-a plasirali su se večeras u finale Super lige Srbije pošto su na svom terenu pobedili Partizan sa 78:68 (22:17, 21:16, 21:20, 14:15) u drugom meču polufinala plej-ofa.

Ekipa iz Železnika je sa 2:0 u seriji prošla u finale domaćeg šampionata, svoje prvo od 2002. godine, dok se Partizan neće boriti za titulu šampiona države posle punih 19 godina.

FMP u finalu već čeka Crvena zvezde koja je eliminisala Mega Leks, takodje, sa 2:0.

FMP su do velike pobede i plasmana u finale vodili Dejan Davidovac sa 17 i Džona Bolden sa 16 postignutih poena, dok je Stefan Lazarević ubacio deset. U poraženom timu najbolji je bio Vilijam Hečer sa 18 poena, Mihajlo Andrić je dodao 10, a Stefan Birčević, Branislav Ratkovica i Aden Vrabac po osam.

Obe ekipe su nervozno i sporo počele utakmicu, ali kako je odmicalo vreme u prvoj deonici FMP je preuzimao kontrolu.

Ekipa iz Železnika je posle deset minuta igre imala pet poena prednosti, a u završnici prvog poluvremena je iskoristila slabu igru Partizana i stekla plus 12 (38:26).

Na veliki odmor se otišlo sa deset poena prednosti za FMP (43:33), a domaća ekipa je u trećoj deonici bez problema održavala prednost i nekoliko puta imala prednost od 15 poena.

Ništa se nije promenilo na terenu ni u poslednjoj četvrtini, FMP je igrao sigurno, a Partizan je delovao umorno i bez energije i nije imao rešenja za igru domaće ekipe.

Od samostalnosti Srbije 2006. godine, crno-beli su učestvovali u svakom finalu, a od. 2007. do 2014. bili uzastopni šampioni.

Tada je krenula dominacija Crvene zvezde, međutim Partizan je uspevao makar da dođe do finala. Ovoga puta to nije slučaj, pošto ih je sa 2-0 u seriji izbacio FMP.

Takođe, ovo će biti prvo finale FMP u istoriji Srbije i kluba, pošto su prethodno 2002. igrali, kada je bila država Srbija i Crna Gora. Ovo će biti prvo finale Košarkaške lige Srbije još od 2011. a da se u njemu ne sastaju „večiti“rivali.

Finalna serija izmedju Zvezde i FMP-a počinje u sredu.

Beta