SVE JE ZAVRŠENO: Zvezda slomila žilavu Megu za finale, problem nove povrede!

crvena-zvezda-kk

Crvena zvezda plasirala se u šesto uzastopno finale Superlige Srbije, gde će igrati sa 18. titulu u klupskoj istoriji.

Dvostruki uzastopni šampion države slavio je protiv Mega Leksa i u Sremskoj Mitrovici, pa je sa maksimalnih 2:0 obezbedio plasman u veliko finale – 84:75 (47:39).

Delovalo je da će ekipa Dejana Radonjića upisati novi rutinski trijumf, pošto je početkom drugog poluvremena stvorila 15 poena prednosti, ali je onda usledila furiozna serija domaćina za potpuni preokret.

Međutim, crveno-beli su uspeli da se konsoliduju i da na startu poslednje deonice ponovo naprave osetnu prednost, koju su bez većih problema sačuvali do kraja.

Mega je pružila sjajan otpor, s obzirom da je bila lišena pomoći gotovo svih visokih igrača, što je rival koristio da dominira kroz reket, dok se novi problem za tim s Malog Kalemegdana javio u vidu nove povrede Stefana Jovića, koga su igrači izneli sa parketa, ali i Nejta Voltersa.

Najzaslužniji za pobedu Beograđana bio je Dion Tompson sa 15 poena (6/9 za dva) i šest skokova, Čarls Dženkins dodao je 14, a Ognjen Kuzmić 10.

Istakao se i Luka Mitrović sa devet, uz šest uhvaćenih lopti, dok su Branko Lazić, Marko Gudurić i Stefan Jović ubacili po sedam.

S druge strane, u timu Dejana Milojevića najbolji je bio Ognjen Jaramaz sa 14 poena (5/6 za dva, 1/7 za tri), ali i pet izgubljenih lopti. Dvocifren učinak imali su još Radosav Spasojević sa 13 i Nikola Rebić sa 12 poena.

Zvezda će za treću uzastopnu titulu igrati sa boljim iz duela između Partizana i FMP Železnika, a u toj seriji ‘Panteri’ imaju brejk prednosti, odnosno priliku da u petak od 21 čas naprave iznenađenje i plasiraju se u finale. Ukoliko crno-beli uzvrate trijumfom na gostujućem terenu, eventualna majstorica igraće se u nedelju.

B92