ŠOK U PIONIRU: FMP savladao očajni Partizan i poveo u polufinalnoj seriji!

Košarkaši FMP napravili su veliko iznenađenje u prvom meču polufinala KLS pošto su u Pionisu savladali Partizan sa 96:91.

Meč koji je trajao skoro dva i po sata obeležilo čak 66 faulova i 83 slobodna bacanja dva tima, a „panteri“ su slomili crno-bele zahvaljujući dominaciji u skoku (36-23) i sjajnom šutu za dva poena (68%).

FMP je tako po prvi put ove sezone uspeo da savlada, posle četiri poraza sa dvocifrenom razlikom. Drugi meč na programu je u petak uveče, a igra se do dve pobede.

FMP je predvodio Filip Čović sa 21 poenom, Džona Bolden je dao 18, a Aleksa Radanov 16. Najefikasniji u Partizanu bio je Novica Veličković sa 27, dok je Stefan Birčević postigao 19.

Gosti iz Železnika su sjajno započeli utakmicu, nisu mogli da promaše, dok Partizan nije mogao ništa da pogodi. Ovakvo stanje stvari na terenu donelo je FMP-u dvocifrenu prednost 32:22 sredinom drugog perioda. Ipak, tada se Partizan budi i na krilima Birčevića i Veličkovića pravi veliku seriju od 18:5, pa stiže do prednosti na kraju poluvremena, 40:37.

Panteri ponovo sjajno otvaraju četvrtinu, odgovaraju crno-belima serijom 9:0. Ubrzo su gosti iz Železnika ponovo stigli do dvocifrene prednosti, 52:42, pet minuta pre kraja trećeg kvartala.

Veličković je jedini pogađao nešto za Partizan. FMP nije spuštao nivo igre, pa je početkom poslednjeg perioda imao maksimalnih +14, 76:62. Crno-beli su shvatili da je vrag odneo šalu, pa su zaigrali nešto bolje. Bude se Hečer, Ratkovica i Birčević, pa Partizan prilazi na samo -5, 76:71, sredinom poslednjeg kvartala.

FMP se već u tim trenucima odlučio za penal završnicu. U skoro svakom napadu videli smo faul i slobodna bacanja. Gosti su sa linije penala retko promašivali, pa su znalački čuvali prednost do poslednjeg minuta, 90:84. Ipak, Partizan uspeva da unese kakvu takvu neizvesnot, Veličković i Andrić trojkama smanjuju na 93:89, ali FMP sa penala uspeva da odbije poslednji nalet rivla i stiže do „brejka“ u Pioniru sa 96:90.

U drugom polufinalu sastaju se Crvena zvezda i Mega Leks. Crveno-beli su slavili u prvom meču 85:70, a revanš u Sremskoj Mitrovici je u četvrtak uveče.

FOTO: KK Partizan