ĐURĐEVIĆ: Pobeda protiv Portugala veliki korak ka polufinalu EP

Napadač mlade fudbalske reprezentacije Srbije Uroš Djurdjević rekao je danas da spremno dočekuje Evropsko prvenstvo u Poljskoj i da bi njegova ekipa pobedom protiv Portugala u prvom kolu napravila veliki korak ka polufinalu.

„Priključio sam se ekipi pre dva dana, oni možda imaju tri, četiri treninga više od mene, ali uspeo sam da se odmorim i odmah priključim treninzima. Selektor mi je dao sedam dana više odmora, bila je naporna sezona, pogotovo na kraju kada smo igrali sredom i subotom, ali uspeo sam da se odmorim i spreman sam za Evropsko prvenstvo“, rekao je Djurdjević novinarima uoči puta u Poljsku.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igraće od 16. do 30. juna na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Ekipa Nenada Lalatovića prvo će igrati protiv Portugala 17. juna, zatim protiv Makedonije 20. juna, a poslednja utakmica u Grupi B je protiv Španije 23. juna.

„Nije nimalo laka grupa, kao što je rekao selektor, grupa smrti. Ali, spremamo se od sutra počinjemo i sa video analizama Portugala. To nam je najvažnija utakmica jer je prva i pobedom bismo napravili veliki korak ka polufinalu“, rekao je fudbaler Partizana, najbolji strelac u tek završenoj sezoni u Super ligi Srbije.

Reprezentativac Milan Gajić rekao je da su pripreme u Beogradu dobro obavljene, a da se ekipa sakupljala u hodu.

„Dobro će nam doći promena klime, tamo je malo hladnije, ekipi će prijati. Ekipa postepeno hvata ritam, treba ostati hladne glave i opušteno se pripremati. U utakmicu sa Portugalom treba ući maksimalno motivisano“, naveo je fudbaler Bordoa.

Fudbaler sredine terena Nemanja Maksimović rekao je da će ekipa ići korak po korak, ali je naveo da je utakmica protiv Portugala najvažnija.

„Okupili smo se pre pet, šest dana, radili smo mnogo na fizičkoj spremi. Od sutra se pripremamo za Portugal. Imamo tri izuzetna protivnika u grupi, suvišno je trošiti reči o njihovom kvalitetu, sigurno je da su kvalitetni čim su došli na Evropsko prvenstvo. Idemo korak po korak, najvažnija je prva utakmica, ako uspemo da pobedimo velike su nam šanse da prodjemo grupu“, rekao je fudbaler Astane Maksimović.

Beta