DALEKO ISPRED SVIH: Kecmanović najbolji junior sveta u 2016. godini!

Srpski teniser Miomir Kecmanović proglašen je za najboljeg juniora u 2016. godini, u izboru Medjunarodne teniske federacije (ITF), saopštio je danas Teniski savez Srbije.

Kecmanović je na svečanosti u Parizu proglašen za najboljeg juniora, dok je najbolja juniorka u prošloj godini bila Ruskinja Anastasija Potapova.

Kecmanović na ITF listi juniora zauzima prvo mesto od novembra 2016. godine. On se ove godine koncentrisao na profesionalna takmičenja, na kojima je dobrim rezultatima (četiri finala i dve titule) obezbedio plasman medju 400 na svetu.

Kako se navodi, Kecmanović je kao prva zvezda juniorskog svetskog tenisa odlučio da tačku na taj deo karijere stavi na juniorskom Rolan Garosu, koji je u toku.

Kecmanović je igrao finale juniorskog grend slema Ju Es opena 2016, dve sezone uzastupno je osvajao Oranž Bol, osvojio je Edi Her, Meksiko i učestvovao na juniorskom Mastersu u Kini prošle godine. Osvojio je brojne titule na najvećim svetskim juniorskim takmičenjima, a nedostaje mu još grend slem trofej.

Beta