SA POLA SNAGE: Zvezda ubedljivo do pobede protiv Mege u prvom meču polufinala!

Košarkaši Crvene zvezde poveli su u polufinalnoj seriji sa 1-0 pošto su u Pioniru ubedljivo savladali Mega Leks – 85:70.

Pitanje pobednika rešeno je već posle 20 minuta igre kada su crveno-beli stekli prednost od „plus 13.

Ekipa Mega Leksa držala se na startu meča i parirala protivniku, a na krilima sjajnog Jaramaza i Samrdžinskog vodila sve do finiša prvog kvartala.

Ipak, izabranici Dejana Radonjića uspeli s uda izjednače posle prvih deset minuta.

U samom finišu prve deonice, jedan od najboljih igrača gostujućeg sastava Sava Lešić doživeo je povredu zgloba zbog čega je sa bolnom grimasom napustio teren.

U drugom kvartalu Zvezda je iskoristila probleme Mege u reketu, a iako nije uspela da upiše poene sa distance čvršćim napadom pod košem odlazi na odmor sa 13 poena prednosti – 46:33.

U trećem kvartalu, crveno-beli su čuvali rezultatsku prednost od deset poena i nisu dozvoljavali protivnicima da smanje razliku.

Prvu trojku posle sedam pokušaja pogodio je Branko Lazić u ovom kvartalu.

U poslednjoj deonici, Mega uvodna tri minuta nije uspela da dođe do koša, dok je Zvezda napravila seriju od 11:0, pa pitanje pobednika se više nije dovodilo u pitanje.

Najefikasniji u ekipi Dejana Radonjića bio je Ognjen Kuzmić koji je postigao 20 poena i zabeležio pet skokova, a pratio ga je Milko Bjelica sa 18 poena i pet skokova.

U gostujućem sastavu istakao se Jovan Novak i iskusni Predrag Samardžiski koji su ubacili po 15 poena, dok je Ognjen Jaramaz dodao 12, koliko je upisao i Spasojević.

Meč loptu crveno-beli će imati već u četvrtak od 21h kada gostuju Megi u „Pinkiju“, u Sremskoj Mitrovici.

B92