ĐOKOVIĆ: Pobeda u Rimu mi daje psihološku prednost protiv Tima!

Najbolji srpski teniser Novak Djoković danas popodne u četvtfinalu Rolan Garosa se sastaje sa sa Austrijancem Dominikom Timom. od koga dosada nije izgubio a u poslednjem meču u Rimu dopustio mu je da osvoji samo jedan gem.

„Trudiću se da do tog meča poradim na nekim stvarima, kako bih Timu nametnuo svoj ritam igre. Siguran sam da će biti izuzetno motivisan, da će ući agresivno kako bi uspeo da zabeleži prvu pobedu protiv mene u bitnom meču na velikom turniru. Očekivaću njegovu najbolju igru“, rekao je Novak Djoković.

Đoković vodi sa 5:0 u medjusobnim duelima protiv Austrijanca Tima koj jesedmi na ATP listi.

„Svestan sam da će mi sve te pobede, a pogotovo ova najsvežija iz Rima poslužiti kao psihološka prednost koju ću pokušati da iskoristim“, rekao je Đoković. o

Đoković je kazao da Austrijancu ne sme da dozvoli da ima vreme za udarce, jer je tako on najopasniji, kao i da će najviše fokusiran biti na svoju igru.

Đoković igra meč na stadionu „Suzan Lenglan“, nakon četvrtfinala teniserki Voznijacki Ostapenko, koje počinje u 14 časova, dakle nege oko 16 sati.
Na centralnom terenu „Filip Šatrije“ odmeriće snage Španci Nadal i Karenjo Busta, a sutra u preostala dva polufinala igraju sutra Marej Nišikori i Vavrinka Čilić.

Dakle među osam polufinalista su dva igrača iz Španije i po jedan iz Srbije, Hrvatske, Švajcarske, Velike Britanije, Japana i Austrije.

Ove godine na Rolan Garosu u muškoj konkurenciji nema mnogo iznenađenja i od osam tenisera u četvrfinalu sedmorica su iz prvih deset.

Na ATP listi Marej je prvi, Đoković drugi, Vavrinka treći, Nadal četvrti, Tim sedmi, Čilić osmi, Nikišori deveti, a Karenjo Busta je na 21 mestu.

Beta