TERZIĆ: Neće se ponoviti prošla sezona, titula prioritet!

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao danas da prioritet ostaje šampionska titula i da se situacija iz prošle sezone neće ponoviti.

Zvezda je vodila do poslednja četiri kola plej-ofa Superlige, a onda je porazima od Partizana i Voždoca prepustila čelo tabele i konačno titulu crno-belima, koji su nadigrali najvećeg rivala i u finalu Kupa.

„Prioritet ostaje šampionska titula i mislim da se stvari koje su nam se desile prošle sezone nikad se više neće desiti, kada smo prosuli ono što smo imali“, rekao je Terzić.

Terzić je naveo da su baš zbog tih ciljeva došli novi trener Vladan Milojević i sportski direktor Mitar Mrkela i za njih rekao da se radi o „osvedočenim zvezdašima“, koji su u klubu ostavili dubok trag.

„Orijentacija Zvezde u narednom periodu biće forsiranje naše dece i to je u velikoj meri doprinelo da Mrkela bude direktor, a Milojević trener jer znaju šta znači omladinska škola Zvezde i prošli su kroz nju“, kazao je Terzić.

Mrkela je potpisao ugovor na tri godine, a Milojević na jednu sezonu.

„Daj Bože da te ugovore produžavamo mnogo, mnogo puta“, istakao je generalni direktor crveno-belih.

On je za Mrkelu rekao da je „igračka legenda Zvezde“ i čovek koji je više od 300 puta nastupio za klub i postigao više od 100 golova.

„Mrkela je radeći kao koordinator mladjih selekcija Fudbalskog saveza Srbije postigao neverovatne rezultate, koji su ga preporučili da dodje na ovako odgovornu funkciju“, rekao je Terzić, uz podsećanje da su omladinci Srbije osvojili zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i svetskom na Novom Zelandu.

Kada je reč o Milojeviću, Terzić je kazao da je on „prohodao“ u Zvezdi.

„Milojević je prohodao u Zvezdi, prošao sve mladje selekcije, igrao u prvom timu, trenersku karijeru počeo u Zvezdi, stvorio čitav niz izuzetnih igrača koji imaju značajnu ulogu u Zvezdi i na terenima širom Evrope. U Čukaričkom je pokazao stručnost i karakter. Svojim radom i rezultatima se preporučio da bude najozbiljniji kandidat za klupu Crvene zvezde“, rekao je Terzić.

Beta