SUVERENI NOVAK: Đoković slabije krenuo, pa uništio žilavog Vinoljasa!

Posle teškog meča sa Švarcmanom Đoković je sa dosta manje muke savladao Alberta Ramosa Vinoljasa.

Novak je slavio sa 3:0 (7:6(5), 6:1, 6:3). posle 149 minuta igre.

Ovo je bio četvrti međusobni duel Srbina i Španca i četvrta pobeda Đokovića.

Srpski teniser se mučio samo u prvom setu kada je u dva navrata imao brejk zaostatka. U nastavku meča Novak je u potpunosti dominirao i zasluženo se plasirao u četvrtfinale.

Đokovića u borbi za polufinale čeka meč protiv Dominika Tima, koji je čagano savladao Horasija Zebaljosa.

TOK MEČA:

Problema je bilo samo u prvom setu. Vinoljas je već u prvom gemu oduzeo servis Novaku. Dosta se mučio Đoković na početku, pa je Španac u trećem gemu imao nove brejk šanse. Ipak, Novak se izvukao, pa je u narednom gemu stigao do ribrejka i izjednačio na 2:2. Ramos je odmah uzvratio novim brejkom i poveo sa 3:2. Novak u osmom gemu po drugi put oduzima servis rivalu i još jednom stiže do izjednačenja. To je bio i poslednji brejk u setu, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku. Đoković je sjajno krenuo, lako je stigao do prednosti od 4:1. Ipak, Vinjolas se nije predavao, vezao je tri poena i izjednačio na 4:4. Đoković je shvatio da je vrag odneo šalu, pa od preostalih četiri poena dobio tri i stigao do osvajanja prvog seta.

U drugom setu nije bilo ni najmanjih problema. Novak je tri puta oduzeo servis Špancu. Srbin je igrao sjajan tenis, pa je drugi set osvojio rezultatom 6:1.

U prva tri gema trećeg seta Srbin i Španac  su napravili po brejk. Ipak, u nastavku ovog dela igre Đoković još jednom oduzima servis rivalu i lagano privodi meč kraju i stiže do pobede od 3:0 i plasmana u četvrtfinale.