RONALDO: Jedinstven trenutak u mojoj karijeri, šta još da tražim?

Prva zvezda Real Madrida Kristijano Ronaldo, sa dva gola junak finala Lige šampiona, istakao je da je kraljevski klub na pravi način završio sezonu

„Na impresivan način završili smo sezonu. Postali smo prvi tim koji je odbranio trofej i zbog toga sam posebno srećan. Odigrali smo sjajno drugi deo utakmice, odličnu pripremu napravi je trener Zidan. Od početka je verovao u nas“, rekao je Ronaldo posle meča, a prenosi As.

Real je nadigrao Juventus 4:1 u Kardifu i stigao do 12. pehara kontinentalnog šampiona, a najbolji igrač sveta potrudio se da se i on upiše u knjigu rekorda.

Postigao je 600. gol u karijeri u svim takmičenjima, 500. za Real u eliti, dok se svojom četvrtom titulom izjednačio sa velikim rivalom Lionelom Mesijem, odnosno Klarensom Sejdorfom, Đerarom Pikeom, Ćavijem Ernandesom i Inijestom.

„Ovo je jedinstven trenutak u mojoj karijeri, uz trofej u Primeri koji dodatno znači. Šta još mogu da tražim?“, jasan je bio Kristijano, dok je Real prvi put od 1959. u istoj sezoni osvojio i Ligu šampiona i nacionalnu titulu.

Računajući i Kup šampiona – samo su još Alferdo di Stefano, Alesandro Kostaturka i Paolo Maldini ispred njega sa pet, dok prvo mesto na večnoj listi drži još jedna legenda ‘Kraljevića’ Pako Hento sa šest.

Takođe, postigao je gol i u trećem finalu, a samo je spomenuti Di Stefano, još jedna legenda Madriđana, više puta bio precizan u meču koji odlučuje o trofeju – 5.

Beta