PRIZNANjE ZA LEGENDU: Šekularac dobio spomenik!

Legendarnom fudbaleru Crvene zvezde Dragoslavu Šekularcu danas je u rodnom Štipu podignut spomenik.

Dogadjaju su prisustvovali brojni bivši fudbaleri Zvezde, a prijateljsku utakmicu odigrali su veterani Bregalnice i beogradskog kluba.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu, okupljenima se prvo obratio Boško Djurovski, a zatim i druga Zvezdina zvezda, Dragoslav Šekularac.

„Nisam veliki govornik kao Boško, jer su mi pametne bile noge. Moram da zahvalim gradonačelniku Štipa, kao i svim Štipljanima jer su dozvolili da mi se napravi spomenik. Hvala i Žarku Kaludjeroviću i Zvezdinim veteranima koji su došli da mi uveličaju ovu proslavu. I da znate da se i danas osećam kao Štipljanin“, rekao je Šekularac.

Okupljeni su zatim skandirali „Šeki, Šeki“, na šta je on odgovorio: „Nemojte da proigram ponovo, majku mu, posle ovakvih aplauza. Još jednom hvala na svemu što ste učinili za mene“.

Dragoslav Šekularac se smatra jednim od najboljih driblera u istoriji jugoslovenskog fudbala i Crvene zvezde. Debitovao je 1955. godine, a za 11 godina u klubu odigrao je 470 utakmica, osvojio sedam titula prvaka i pet trofeja u Kupu.

Beta