ROLAN GAROS: Đoković u trećem kolu

Srpski teniser Novak Djoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je danas u drugom kolu pobedio Portugalca Žoaa Sousu u tri seta, 6:1, 6:4 i 6:3.

Djoković je do četvrte pobede u isto toliko medjusobnih duela sa Sousom došao posle dva sata i sedam minuta igre minuta igre.

Srpski teniser u tećem kolu Rolan Garosa igraće protiv Argentinca Dijega Švarcmana koji je ranije danas u tri seta sa 6:3, 7:5 i 6:2 pobeido Italijana Stefana Napolitana.

Drugi teniser sveta protiv Portugalca odigrao je prilično kvalitetan meč, diktirao je igru, solidno je servirao, ali pre svega bio je dobar na servis protivnika. Djoković je ostvario 34 vinera, a uz to imao je 24 neiznudjenih greške. S druge strane, Sousa je ima 15 direktno osvojenih poena i 21 neiznudjenu grešku.

Djoković je odlično počeo meč, lako i brzo, uz dva brejka, stigao je do prednosti od 5:0, da bi Portugalac tek pošto je spasao dve set lopte upisao na semfor. U narednom gemu srpski teniser je na svoj servis bez većih problema došao do vodjstva od 1:0.

Sousa je u drugom setu pružio nešto veći otpor Djokoviću, uspeo je jednom da oduzme servis, ali mu to nije bilo dovoljno, pošto je srpskom teniseru tov dvaput pošlo za rukom, pa je posle 73 minuta igre vodio sa 2:0 u setovima.

Đoković je u trećem setu nastavio u istom ritmu, u sedmom gemu stigao je do brejka, a potom na svoj servis spasao dve brejk lopte, da bi onda još jednom bez većih problema oduzeo servis rivalu i izborio plasman u treće kolo.

Beta