IZNENAĐENJE NA ROLAN GAROSU: Renco Olivo izbacio Congu!

Argentinski teniser Renco Olivo plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, Rolan Garosa u Parizu, pošto je pobedio domaćeg igrača Žoa Vilfreda Congu posle četiri seta, 7:5, 6:4, 6:7, 6:4.

Taj meč je juče počeo, ali je prekinut zbog mraka pri vodjstvu Oliva od 7:5, 6:4, 6:7, 5:4.

Olivo će u drugom kolu igrati protiv Britanca Kajla Edmunda.

Američka teniserka Venus Vilijams plasirala se u treće kolo pošto je pobedia Kurumi Naru iz Japana posle dva seta, 6:3, 6:1.

Vilijams, 10. nosilac, pobedila je za sat i 20 minuta, pet puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila jedan brejk.

Ona 20. put igra na Rolan Garosu, što je rekord Open ere.

„Volim što sam ovde i volim da igram na ovom terenu. Nikada ne prestajete da učite i to volim u tenisu“, rekla je Vilijams.

Meč je gledala i njena mladja sestra Serena Vilijams, koja neće igrati do kraja sezone pošto je trudna. Osvajačica 23 grend slem titule bi trebalo da se porodi na jesen, a najavila je da će se 2018. godine vratiti takmičenjima.

Amerikanka će u trećem kolu igrati protiv pobednice duela Holandjanke Rišel Hogenkamp i Belgijanke Elis Mertens.

Australijanka Samanta Stosur plasirala se u treće kolo pošto je pobedila Belgijanku Kirsten Flipkens sa 6:2, 7:6. Ona će igrati protiv pobednice duela Čehinje Petre Kvitove i Amerikanke Britani Matek-Sends.

Ukrajinska teniserka Lesija Curenko pobedila je u drugom kolu Ruskinju Ekaterinu Makarovu sa 6:2, 6:2. Curenko će igrati protiv Letonke Jelene Ostapenko, koja je pobedila olimpijsku šampionku Moniku Puig iz Portorika sa 6:3, 6:2.

Beta