MUSLIN PRED VELS: Idemo na pobedu, nadam se punom stadionu

slavoljub-muslin-srbija-fss-fudbal-football
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da će njegova ekipa u predstojećoj kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo protiv Velsa ići na pobedu i izrazio nadu da će publika ispuniti stadion.

„Svakako da idemo na pobedu. Igramo kod kuće i nadam se da ćemo imati punu podršku. Ja sam insistirao na jedinstvu kada sam došao. Ovo je reprezentacija Srbije. Uspeli smo svojim rezultatima i svojim ponašanjem da vratimo veru u reprezentaciju i mislim da su zaslužili punu podršku, koja nam je potrebna za pobedu. Nadam se punom stadionu i dobrom navijanju“, rekao je Muslin novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentativci Srbije okupili su se danas u Sportskom centru u Staroj Pazovi na početku dvonedeljnih priprema pred utakmicu sa Velsom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

„Svaka utakmica znači, svaka donosi tri boda. Najvažnija utakmica je sledeća. Tako smo išli do sada, tako pripremamo i ovu utakmicu. Ne mislimo na druge protivnike, već samo na Vels, jer su u igri tri boda, koja su nam važna“, rekao je on.

Srbija je posle pet kola prva na tabeli Grupe D sa 11 bodova, koliko ima i Irska, ali uz lošiju gol razliku, dok je Vels treći sa sedam bodova.

„Nema velikih iznenadjenja na njihovom spisku. Znamo da (Nil) Tejlor i (Geret) Bejl nisu tu. Prema tome sve zavisi od nas, i do sad je sve zavisilo od nas, bez obzira da li je igrao jedan ili drugi. Meni je važno da se mi dobro spremimo, da nemamo više povredjenih igrača i da ih neće više biti, iako neki igraju i sledeće nedelje, odnosno ove nedelje. Nadam se da će svi doći zdravi“, rekao je Muslin.

„Imaju i Alana i Remzija, videli ste da je u finalu kupa Engleske dao gol. Imaju oni dobru ekipu i ne treba je svoditi samo na Bejla i Tejlora. Videli ste na Evropskom prvenstvu, kada je u finalu Kristijano Ronaldo izašao, svi su mislili da će biti lakše za Francusku, a Portugal je tada odigrao možda najkvalitetniju kolektivnu utakmicu. Prema tome, ne radujem se. Odsustvo ove dvojice igrača. Spremamo se najozbiljnije, sve zavisi od nas. Treba da mi budemo spremni, a oni neka vode računa o nama“, dodao je on.

Sa spiska selektora Muslina zbog povreda su otpali Nemanja Radoja i Ljubomir Fejsa, a naknadni poziv za Vels dobio je mladi reprezentativac Saša Lukić.

Muslin je ocenio da nisu svi reprezentativci „na istom nivou“, jer su neki imali priliku da više igraju, dok drugi nisu.

„Biće malo više individualnog rada. Pre podne će biti treninzi, popodne će biti slobodno do 11 sati. Tako da neće biti ovde. Od nedelje uveče ćemo biti ovde, neće biti izlazaka, ali pošto je bila dugačka sezona i pošto su umorni, željni su malo svojih porodica koje nisu vidjali, tako da će biti malo slobodniji popodne. Biće u režimu da će ovde dolaziti da spavaju, ali će popodne biti slobodno“, kazao je selektor.

Muslin je rekao da reprezentaciju ne zanimaju ostali rezultati u grupi, ali da bi bilo dobro kada bi Austrija i Irska igrali nerešeno ili da Austrijanci pobede.

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekaće selekciju Velsa 11. juna na stadionu „Rajko Mitić“ u šestom kolu Grupe D kvalifikacija za Mundijal u Rusiji, a utakmica će se igrati od 20.45.

Beta