CRNO-BELI JEDVA IZVUKLI ŽIVU GLAVU: Partizan posle puno muke savladao Borac u Čačku!

Košarkaši Partizana pobedili su kao gosti Borac sa 76:73 u 12. kolu Košarkaške lige Srbije.

Izabranici Aleksandra Džikića ispustili su dvocifrenu prednost u poslednjih deset minuta igre, što je Borac iskoristio da utakmicu uvede u uzbudljivu završnicu.

Iskusni Marinović imao je priliku da trojkom donese produžetak Čačanima, međutim nije pogodio pa je na kraju ostalo 76:73.

Partizan je ovako ostvario 11. trijumf u sezoni KLS, dok je Borac doživeo deveti poraz.

U prvom meču Crvena zvezda je deklasirala Vršac rezultatom 80:55.

Od starta utakmice viđena je ujednačena igra, s tim što su domaći igrači bili nešto motivisaniji, pa je rezultat glasio 19:17.

Tokom druge četvrtine crno-beli zaigrali su nešto bolje, što se videlo u rezultatu, a trojkom Andrića prvi put dolaze do prednosti 22:19. Do kraja četvrtine igralo se u serijama, sa rezultatom 39:37 otišlo se na odmor.

Drugo poluvreme donelo je sličnu igru kao i u prvih dvadeset minuta igre, međutim serijom 9:0 gosti iz Beograda uspeli su da pred poslednji period uđu sa osetnijom razlikom, 60:51.

Četvrta deonica donela je dosta uzbuđenja, pošto je Partizan uspeo da ispusti +10 u poslednjih pet minuta utakmice. Trojkom, a potom i dvojkom iskunsog Marinovića ušlo se u uzbudljivu završnicu – 75:73, 30 sekundi do kraja. Usledio je faul nad Marinkovićem, koji je pogodio jedno bacanje, pa je ekipa iz Čačka imala priliku za produžetak.

Ipak, Marinović je iz solidne pozicije promašio, pa je tako pobeda otišla u Beograd.

B92