TOP 20: Zanimljivosti o Premijer Ligi koje niste znali!

Završena je i ova sezona Premijer Lige, te smo odlučili da za vas izdvojimo 20 zanimljivih činjenica o, po mnogima, najjačoj fudbalskoj ligi na svetu. Napominjemo da se rekordi iz ove sezone (ako ih uopšte ima) ne nalaze na ovoj listi.

Pa, da počnemo:

1) Najčešće zamenjen

1

Legenda Mančester Junajteda Rajan Gigs je igrač koji je najviše puta zamenjen u Premijer Ligi, to se desilo neverovatnih 134 puta.

2) Jedna, ali mnogo vredna

2

Mario Baloteli je na Ostrvu proveo čak tri i po godine (dve i po u Mančester Sitiju i jednu u dresu Liverpula), a za sve to vreme jedinu asistenciju upisao je u dresu Građana , i to za Aguera i šampionsku titulu u meču protiv KPR-a.

3) Fudbalski „tripl-dabl“

3

Vejn Runi, Geret Bejl i Kevin Dejvis su jedini igrači koji su u engleskom najelitnijem takmičenju zabeležili gol, autgol i asistenciju na jednoj utakmici!

4) Ističe se

4

A, Bejl je jedini od gore pomenutih koji je na toj utakmici uspeo da dobije i žuti karton!

5) Penal na dva načina

5

Obafemi Martins i Bobi Zamora su jedini igrači koji su uspeli da postignu gol iz penala sa obe noge.

6) Na Old Trafordu nikada ne dolazi iz „keca u dvojku“

Mančester Junajted je jedini tim koji nije izgubio utakmicu kod kuće, ako je pre toga vodio na poluvremenu.

7) Napadač koji donosi sreću

7

Darijus Vejsel se upisao u listu strelaca na čak 46 Premijerligaških utakmica i nijednu nije izgubio! Igrao za Aston Vilu i Mančester Siti.

8) „Starac i het-trik“

8

Gordon Strahan je jedini igrač rođen pre 1960. godine koji je postigao tri gola na jednoj utakmici u Premijer Ligi.

9) Sezona za zaborav

Derbi Kaunti je tim koji drži neslavan rekord od samo jedne pobede u prvenstvu. Bilo je to u sezoni 2007/2008. Remsi su uspeli da trijumfuju samo protiv Njukasla rezultatom 1:0 u šestom kolu.

10) Najduže u zoni ispadanja

10

Još uvek akutelni šampion Lester drži rekord po broju dana provedenih u zoni ispadanja, a da potom nije ispao iz same lige u toj godini. To se dogodilo u sezoni 2014/2015, a popularne Lisice su ispod crte bile 140 dana. Sledeće sezone su na iznenađenje svih postali šampioni!

NASTAVI SA ČITANJEM NA SLEDEĆOJ STRANI >