MURINJO: Dobra sezona Mančester junajteda

Murinjo-ranijeri-moruinho

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da je osvajanje Lige Evropa potvrda kvaliteta ekipe, za koju je u pojedinim trenucima ove sezone mislio da je „najgora na svetu“.

Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su sinoć Ligu Evropa, pošto su u finalu u Stokholmu pobedili Ajaks sa 2:0 golovima Pola Pogbe u 18. i Henriha Mhitarjan u 48. minutu. Junajted je tom pobedom izborio direktno učešće u Ligi šampiona sledeće sezone, ali je i osvojio jedini trofej koji mu je do sada nedostajao.

Murinjo je osvojio tri trofeja u prvoj sezoni na Old Trafordu, osim Lige Evropa, ekipa je osvojila i Liga kup i Komjuniti Šild, ali je sezonu u Premijer ligi završila na šestom mestu.

„U lošoj sezoni, u sezoni u kojoj sam ponekad mislio da je moja ekipa najgora na svetu, kada sam ponekad bio i najgori trener na svetu, uspeli smo da osvojimo trofeje i da se plasirao u Ligu šampiona, ne zahvaljujući drugim ili trećim mestom na tabeli, nego osvajanjem trofeja Lige Evropa. Imaćemo čast da igramo u Superkupu Evrope i da igramo protiv pobednika Lige šampiona, pa mislim da je sezona bila zaista dobra“, rekao je Morinjo, preneli su danas britanski mediji.

Portugalski trener dodao je sinoć pobedila ekipa koja je poštovala protivnika i uspela da iskoristi njegove slabosti.

„Ovo je pobeda fantastične grupe, zasnovana na pragmatizmu i skromnosti. Nema pesnika, samo skromnih ljudi“, naveo je bivši trener Real Madrida, Čelsija i Porta.

Morinjo je osvojio Ligu šampiona sa Portom i Interom, a šampionske titule u Engleskoj, Španiji i Italiji, ali, kako je rekao, trijumf u Ligi Evropa smatra najvećim uspehom.

„Ovo je za mene najveći uspeh u karijeri pošto je trofej koji sam poslednji osvojio. Tako ja gledam na stvari. Naravno, Liga šampiona je veća od Lige Evropa, ali ovo je moj poslednji trofej, a taj uspeh vam je najdraži. Osećaj je fantastičan“, naveo je Morinjo.

Beta