PETARDA ZA TITULU: Partizan šampion Srbije po 27. put!

Fudbaleri Partizana osvojili su titulu šampiona Srbije pošto su u poslednjem kolu savladali Mladost pred punim tribinama u Humskoj sa 5:0.

Ekipa Marka Nikolića ušla je u poslednje kolo sa tri boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu pa joj je i remi bio dovoljan za osvajanje titule, ali crno-beli su fantastičnu sezonu okončali ubedljivom pobedom.

U slavljeničkoj atmosferi u Humskoj sjajne golove postigli su Leonardo u 18. i Jevtović u 37. minutu, a ubedljivu pobedu su u nastavku overili Ledonardo još jednom, Janković Kosović.

Partizan je na dominantan način došao do 27. titule prvaka čime se ponovo izjednačio sa najvećim rivalom Crvenom zvezdom.

Crno-beli su u seriji od 36 utakmica bez poraza (pet remija) u oba takmičenja, a preostaje im još finale Kupa upravo protiv crveno-belih 27. maja kada će i zvanično biti okončana sezona 2016-17.

Zvezda je uz het-trik Boaćija pobedila Radnički iz Niša kod kuće sa 4:0 i završava na drugom mestu, dok su Nišlije pete sa 32 boda.

Napredak i Voždovac odigrali su nerešeno 1:1, a Vojvodina je golom u samom finišu savladala Javor sa 1:0.

Partizan je nešto opreznije počeo duel pred gotovo ispunjenim tribinama u Humskoj, ali je poveo na vreme u 18. minutu. Janković je fantastičnim potezom petom ostavio loptu Leonardu koji je imao lak posao – 1:0.

Nastavili su crno-beli sa sigurnom igrom u prvom poluvremenu, a posle nekoliko opasnih akcija Marko Jevtović je fantastičnim udarcem sa preko 20 metara duplirao prednost u 37. minutu. To je bio i konačan rezultat prvog dela.


U nastavku meča Partizan je igrao lepršavo i lako je napunio mrežu rivala. Prvo je pogodio Leonardo u 65. minutu:

Do kraja meča ubedljivu pobedu i titulu doneli su Janković i Kosović.

N1