ZASLUŽILI SU: Filip Lam i Ćabi Alonso ovacijama ispraćeni u penziju!

Fudbaleri Bajerna Filip Lam i Ćabi Alonso dobili su danas na stadionu u Minhenu velike ovacije na utakmici sa Frajburgom, na kojoj su završili karijere.

Bajern je u poslednjem kolu Bundeslige pobedio Frajburg sa 4:1, a ekipu je kao kapiten poslednji put predvodio 33-godišnji Lam. On je sa Bajernom danas ostvario 250. pobedu u prvenstvu. Alonso (35) se oprostio asistencijom kod prvog gola Bajerna koji je postigao Arjen Roben.

Tokom karijera obojica su osvojili brojne trofeje, medju kojima i Svetsko prvenstvo. Lam je sa Nemačkom bio prvak sveta 2014. godine, a Alonso sa Španijom četiri godine ranije.

Bajern je osvojio titulu sa 15 bodova više od drugoplasiranog Lajpciga. Trener Karlo Ančeloti odvojeno je zamenio Alonsa i Lama u završnici utakmice i omogućio im da se na pravi način oproste od prepune Alijanc Arene.

Takodje, od aktivnog igranja oprostio se i rezervni golman Bajerna Tom Štarke. On će od sledeće sezone raditi u Bajernovoj fudbalskoj akademiji.

Po završetku utakmice Bajernu je uručen šampionski pehar pa su igrači dugo slavili sa navijačima petu uzastopnu šampionsku titulu.

Beta