VRŠAC PONOVO NAMUČIO CRNO-BELE: Partizan se još jednom preznojio da bi pobedio!

Košarkaši Partizana savladali su Vršac u gostima rezultatom 81:74, u osmom kolu Košarkaške Superlige.

Partizan je snažan otpor domaćina slomio tek sredinom poslednje deonice kada je stigao do šest poena prednosti, koje je na kraju nekako sačuvao.

Do tog trenutka viđena je prava ’rezultatska klackalica’ u ’Milenijumu’, pošto niti jedna od ekipa nije uspevala da se odlepi, ali su igrači Vladimira Đokića napravili nekoliko grešaka i gost je to kaznio.

Čitavih 35 minuta pre toga obeležila je velika borba – Vrščani su fantastično igrali u reketu, dok je Partizan ostajao u egalu zahvaljujući izuzetnom šutu za tri poena (na kraju imao 50% van linije 6,75).

U prvom poluvremenu dominirao je Nikola Jeftić, koji je već posle 15 minuta imao 14 poena, ali je na drugoj strani Mihajlo Andrić vezao nekoliko uspešnih napada. U nastavku je u palicu u redovima Vršca preuzeo Jordan Minčev koji ipak nije mogao sam.

Vilijam Hečer je uzvratio i odbio nalet protivnika, pa su ’crno-beli’ teškom mukom upisali i sedmi trijumf u nacionalnom šampionatu. Ekipa Aleksandra Džikića trenutno se nalazi na drugoj poziciji sa jednim porazom, dok je Vršac ostao na začelju sa skorom 1-7.

Najefikasniji u pobedničkom timu sa po 16 poena bili su Hečer i Birčević, koji je imao i 7 skokova. Odlično ih je pratio Andrić sa 13 (4-6 za tri), 12 je dodao Marinković (3-6 za tri), dva više od Ratkovice.

Spomenuti Jeftić zaustavio se na 16 poena i 4 uhvaćene lopte, koliko je imao i Minčev koji je meč završio sa 13 poena. Osim njih, jedini košarkaš Vršca sa dvocifrenim učinkom bio je Fundić – 12.

U sledećem kolu Partizan igra veliki derbi sa Crvenom zvezdom u četvrtak (18.00), dok Vršac u istom terminu gostuje FMP u Železniku.

B92