MAREJ U KRIZI: Zabrinut sam

Britanski teniser Endi Marej rekao je, nakon eliminacije sa turnira u Madridu, da bi trebalo da bude zabrinut zbog svoje igre u poslednje vreme.

Najbolji teniser sveta eliminisan je juče sa masters turnira u Madridu, pošto je u trećem kolu izgubio od Hrvata Borne Ćorića u dva seta, 3:6 i 3:6.

„Definitivno treba da budem zabrinut. Nije najgora stvar izgubiti, već način na koji izgubite. Način na koji izgubite mogu da izazove zabrinutost, da razočara“, rekao je Marej.

Marej se u meču protiv Ćorića borio sa svojim servisom, a napravio je 28 neiznudjenih grešaka.

„Ne možete uvek da igrate svoj najbolji tenis, ali uvek može da se pronadje način da se protivniku oteža posao. Ja to nisam uradio“, rekao je Britanac.

Poraz od Ćorića je peti Marejev poraz u sezoni. On je od početka godine osvojio samo jedan turnir, u Dubaiju, a nije uspeo da prodje polufinale na tri turnira na šljaci.

Marej pokušava da povrati svoju formu koju je izgubio nakon povrede lakta zbog čega je propustio turnir u Majamiju i četvrtfinale Dejvis kupa.

„To nije razlog zbog kojeg igram ovako u poslednjih nekoliko nedelja. To nije opravdanje“, rekao je Marej i dodao da se nada da će igratii bolje na turniru u Rimu i na Rolan Garosu.

Beta