SRBIJO BUDI PONOSNA: Milorad Mažić na korak od suđenja finalne utakmice Lige šampiona!

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić ima velike šanse da sudi na najvećoj utakmici evropskog fudbala, finalu Lige šampiona.

Sjajni srpski arbitar je ušao u najuži izbor, a pored njega tu su Slovak Damir Skomina i Italijan Đanluka Roki. Ipak, Italijan je automatski otpao, nakon što se Juventus u utorak uveče plasirao u finale LŠ.

UEFA će, dakle, između Skomine i Mažića odabrati sudiju koji će 3. juna u Kardifu deliti pravdu Juventusu i jednom timu iz Madrida, Realu ili Atletiku. Kraljevići su veoma blizu plasmana u finale, pošto su u prvom meču sa 3:0 savladali gradskog rivala. Revanš je na programu večeras od 20:45 na Visente Kalderonu.

Mažić je sudio četiri meča u LŠ ove sezone, ali nije bio delegiran za četvrtfinala i polufinala, što je bio prvi znak da ima velike šanse da sudi u finalnoj utakmici.

Sa druge strane, Skomina je sudio četvrtfinalni meč između Monaka i Borusije Dortmund.

20. maja počinje Svetsko prvenstvo za igrače mlađe od 20. godina, a na tom šampionatu sudiće neke od najboljih sudija na svetu, čime je Mažiću olakšan put ka finalu Lige šampiona.

Ipak, na kraju za sve se pita UEFA, a mi se nadamo da će srpska trojka deliti pravdu tog 3. maja u glavnom gradu Velsa, jer su to po svemu i zaslužili.