JORGANDŽIJE BEZ ČUDA: Atletiku pobeda, Realu finale Lige šampiona (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida su drugi finalisti Lige šampiona.

Kraljevići su u revanš meču poraženi od Atletika sa 2:1, ali su zbog pobede od 3:0 u prvoj utakmici obezbedili šansu da se bore za 12. pehar „ušati“ pehar.

Domaćini su sjajno započeli utakmicu. Od samog starta su žestoko pritisli gradskog rivala, pa su već u 12. minutu golom Saula Ngeza došli do vođstva od 1:0. Samo četiri minuta kasnije Varan obara Toresa, a Atletiko dobija penal. Siguran sa bele tačke bio je Antoan Grizman. Real je bio u nokdaunu. Ipak, usledio je mirniji period igre, sa velikom borbom na sredini terena. Ključni i odlučujući trenutak utakmice dogodio se u 42. minutu, Benzema je sjajno prošao po lveoj strani i uposlio Krosa, Nemac je šutirao, a lopta se srećno odbila do Iska koji ju je poslao u mrežu. Real je smanjio na 2:1 i tako napravio ogroman korak ka finalu, pošto su Atletiku u tom trenutku bila potrebna minimum tri gola.

U drugom poluvremenu promene rezultata nije bilo. Oba tima imala su nekoliko dorbih pokušaja, ali je Zidanov tim rutinski i znalački priveo meč kraju i obezbedio plasman u finale Lige šampiona i drugu godinu u nizu.

Real će tako, ukoliko osvoji svoj 12 pehar u LŠ imati priliku da postane prvi tim koji je odbranio titulu prvaka Evrope.

Sa druge strane Atletiko je još jednom poklelao u samoj završnici takmičenja.

Finale je na programu 3. juna u Kardifu, kada će po svemu prikazanom dva najbolja tima Evrope, Juventus i Real, pokušati da se domognu najznačanijeg klupskog pehara.