METLA: Golden Stejt počistio Jutu za finale konferencije!

Košarkaši Golden stejta plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige, pošto su pobedili Jutu sa 4:0 u polufinalnoj seriji.

Voriorsi su u četvrtoj utakmici, odigranoj prošle noći u Solt Lejk Sitiju, slavili sa 121:95.

Golden stejt je do finala Zapada stigao bez poraza, pošto je u prvoj rundi plej-ofa dobio Portland sa 4:0. Voriorsima je ovo treće uzastopno finale Zapadne konferencije.

Aktuelni šampioni Zapada će u finalu konferencije igrati protiv pobednika duela Hjuston San Antonio. Trenutni rezultat u toj seriji je 2:2.

Stef Kari je predvodio Golden stejt do pobede sa 30 poena, a pored njega još četvorica košarkaša su imala dvocifren učinak. Klej Tompson je postigao 21, Kevin Durent 18, a Džaval Mekgi 12 poena. Drajmond Grin je upisao treći „tripl-dabl“ u plej-ofu u karijeri, pošto je meč završio sa 17 poena, 11 asistencija i 10 skokova.

„Stvari idu dobro, mi igramo dobro. Imali smo priliku da završimo posao u ovoj utakmici i iskoristili smo je… Imamo mnogo talenta. Nikada ne znamo ko će biti najbolji te večeri“, rekao je Kari posle meča.

U poraženom timu najbolji je bio Gordon Hejvord sa 25 poena, dok je Šelvin Mek ubacio 18.

Golden stejt je posle prve četvrtine noćašnjeg duela imao prednost od 39:15 i praktično je već tada prelomio meč. Juta je uspela da smanji zaostatak u drugoj i trećoj deonici ispod deset poena, ali je u poslednjoj četvrtini ona iznosila nedostižnih 25.

Beta