NBA: Klivlend u finalu Istoka, pobede Bostona i Hjustona

Košarkaši Klivlenda plasirali su se u finale plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas u četvrtoj utakmici polufinala pobedili Toronto sa 109:102.

Aktuelni šampion NBA lige Klivlend je sa 4:0 eliminisao Toronto i plasirao se u sedmo uzastopno finale Istoka. Kavalirsi nemaju poraz ove godine u plej-ofu, pošto su sa 4:0 pobedili Indijanu u prvom kolu.

Klivlend su do pobede predvodili Lebron Džejms sa 35 poena, devet skokova i šest asistencija i Kajri Irving sa 27 poena, pet skokova i devet asistencija. Kajl Korver učestvovao je u pobedi sa 18 poena, a Klivlend je postao prva ekipa koja je pobedila u osam uzastopnih utakmica u plej-ofu u sezoni u kojoj brani titulu.

U ekipi Toronta najefikasniji je bio Serž Ibaka sa 23 poena, Demar Derozan postigao je 22, Kori Džozef dodao je 20 poena uz šest skokova i 12 asistencija, a „dabl dabl“ učinak ostvario je i Pi Džej Taker, koji je postigao 14 poena uz 12 skokova.

Klivlend će u finalu plej-ofa Istočne konferencije igrati protiv pobednika duela Bostona i Vašingtona, gde je 2:2 u seriji, nakon što je Vašington noćas na svom terenu pobedio sa 121:102.

Vizardse je predvodio Bredli Bil sa 29 poena, a dobru partiju prikazao je i Džon Vol, koji je postigao 27 poena uz 12 asistencija. Vašington je pobedio zahvaljujući seriji od 26:0 u trećoj četvrtini, tokom koje je Vol postigao sedam poena i imao tri asistencije i dve ukradene lopte.

U ekipi Bostona najefikasniji je bio Ajzea Tomas sa 19 poena, od kojih je 17 postigao u prvih 15 minuta. Teri Rozije postigao je 16 poena uz sedam skokova.

Naredna peta utakmica igraće se u sredu u Bostonu.

Košarkaši Hjustona izjednačili su na 2:2 protiv San Antonija u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su pobedili sa 125:104.

Džejms Harden bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 28 poena, pet skokova i 12 asistencija, a Erik Gordon postigao je 22 poena. Dobru partiju prikazali su i Trevor Ariza sa 16 poena, šest skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte, kao i Rajan Anderson i Lu Vilijams koji su postigli po 13 poena.

U ekipi San Antonija Džonatan Simons bio je najefikasniji sa 17 poena, Kavaj Leonard postigao je 16 poena uz šest skokova i četiri asistencije, a 16 poena i pet skokova dodao je Lamarkus Oldridž.

Naredna peta utakmica igra se u utorak a domaćin će biti San Antonio.

Beta