MARKO NIKOLIĆ: Ulazimo u završnice, koncentracija na Vojvodinu

marko-nikolic-partizan

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da njegov tim ulazi u same završnice šampionata, a istakao je da njegov tim u polufinalu Kupa Srbije protiv Vojvodine treba da ide na pobedu, ali pametno.

Nikolić je u razgovoru sa novinarima u Beogradu govorio o duelima sa Vojvodinom, ali nije želeo da govori o situaciji na tabeli u prvenstvu, uprkos insistiranju izveštača. On je komentarisao i ostavku trenera Crvene zvezde, o kome se pohvalno izrazio.

„Ulazimo u sam finiš takmičenja na oba fronta u dobrom ambijentu zahvaljujući nizu od 32 utakmice bez poraza, od čega su 28 pobede. To stalno pominjem jer treba istaći one koji imaju najveće zasluge, a to su fudbaleri Partizana. Ovo je treća utakmica protiv Vojvodine u kratkom roku. To je jedini klub u Srbiji sa kojim imamo izjednačen rezultat – po pobedu i dva nerešena susreta. To znači da smo sa njima uvek igrali jako neizvesne utakmice do poslednje sekunde. Očekujemo da tako bude i u sredu“, rekao je Nikolić na stadionu Partizana.

On nije želeo previše da priča o igri Vojvodine, ali je kazao da njegov tim mora da igra mudo i pametno.

„Jako bitno je da rezultat zahteva mudru i pametnu igru, ali na pobedu, jer nas nijedan nerešen rezultat ne vodi u finale, već samo pobeda. Treba očekivati Partizan koji će tražiti put do pobede, ali ne srljati i leteti, već igrati ozbiljnu, pametnu i organizovanu igru i da će na takav način da dodje do pobede“, rekao je Nikolić.

On je pohvalio i novog trenera Vojvodine Radoslava Bataka.

„Doneo je novu energiju kod svojih fudbalera. Mi se poznajemo mnogo godina. Reć je o časnom momku, poštenom. Vidi se da su on i njegov stručni štab za kratko vreme došli do pozitivne atmosfere u svlačionici. Promenio je i neke detalje u igri o kojima neću javno govoriti, ali zaslužuje komplimente za ovo što je uradio u jako kratkom vremenskom roku“, rekao je Nikolić.

Partizan je u prvenstvu prvi, ali trener tima uopšte nije želeo da govori o tome, uprkos raznim pokušajima novinara da ga navedu na tu temu.

„Jednostavno, moram da se ponavljam, iako znam da nećete biti zadovoljni mojim odgovorom. Pričaćemo u prvenstvu kada za prvenstvo dodje vreme. Previše nas ozbiljan protivnik čeka da bi se bilo ko, a pogotovo ja, bavio bilo čime drugim osim time. Ponašamo se kako smo se ponašali cele godine, tu se neće ništa promeniti. To je put skromnosti i posvećenosti svom poslu i bavljenja svojim problemima“, rekao je Nikolić.

Novinari su ga pitali da li je atmosfera u timu bolja posle prošlog vikenda, ali je trener ostao pri svom stavu.

„Atmosfera je dobra sve vreme zahvaljujući nizu pobeda. Nemoguće je da se ima takav niz bez dobre atmosfere. Ta atmosfera nas je nosila tokom devet meseci i treba sada da doživi kulminaciju. Nema menjanja ničega“, rekao je Nikolić.

On je pozvao navijače da dodju na stadionu, ali je naglasio da publika ne treba da peva uvredljive pesme, kao u prošlom susretu sa Vojvodinom, zbog čega se nagadja da će klub biti kažnjen utakmicom igranja bez publike.

„Ono što je bitno je da stadion Partizana bude ispunjen, u šta ne sumnjam. Partizanova publika dolazi u sve većem broju. Lepo je vreme i dobar termin ne sumnjam da će stadion biti popunjen, što je veoma važno jer igramo bez nekoliko standardnih igrača. Moja posebna molba je da navijači sve svoje emocije usmere ka Partizanu i da ne troše energiju na tribinama na neke stvari koje nisu vezane za Partizan, jer bi to moglo da ima posledice u drugim nekim takmičenja. Jako bi bilo pogrešno da damo nekom povod da neko neka skandiranja upotrebi protiv nas“, rekao je Nikolić.

Filip Kljajić neće igrati zbog loma šake, dok su Everton i Alen Stevanović povredjeni, a Leonardo je suspendovan.

Novinari su pitali Nikolića da prokomentariše ostavku Božovića.

„Osećam potrebu da to prokomentarišem. Reč je o izvanrednom, časnom i poštenom čoveku, što je meni najvažnije. On se ostvario i u inostranstvu i kod nas. On sam je više puta govorio o trenerskoj sudbini i na to nemam šta da dodam. Mogu da mu zahvalim na korektnosti u ovim duelima koje smo vodili, jer je to model ponašanja kako treba da se ponašaju treneri ‘večitih’ rivala i tako šire poruku i dalje. O Boži sve najbolje i želim mu sve najbolje u nastavku karijere“, rekao je Nikolić.

Utakmica Partizan Vojvodina se u sredu od 18.00.

Beta