ZVEZDA PALA SA KROVA: Voždovac srušio crveno-bele, Partizan ima titulu u rukama! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su danas u gostima od Voždovca sa 3:2, u 34. kolu Super lige, posle kog ima tri boda zaostatka za vodećim Partizanom.

Zvezda tri kola pre kraja ima 46 bodova i više ne zavisi od sebe, već i od rezultata „večitog“ rivala. Voždovac je na sedmom mestu sa 26.

Voždovac je vodio na poluvremenu autogolom Dušana Andjelkovića u 14. i pogotkom Stefana Dražića u 36, smanjio je Aleksandar Luković iz penala u 72, a novi gol za domaćina postigao je Nikola Srećković u 87. Konačan rezultat u nadoknadi vremena postavio je Marko Poletanović.

Voždovac je na poluvremenu imao veliku prednost, pre svega zahvaljujući greškama Zvezdinih fudbalera, koje su prethodile golovima.

Andjelković je kod prvog pogotka nespretno intervenisao i prevario svog golmana, dok je Dražić posle solo prodora savladao Filipa Manojlovića, a posle velike greške Abrahama Frimponga, koji je na svojoj polovini dodao loptu protivničkom igraču.

Zvezda je mogla da povede već u prvom minutu, ali je Zoran Popović odlično odbranio udarac glavom Nenada Milijaša. Blizu golu bio je i Džon Ruis u 34, kada je golman domaće ekipe ponovo odlično intervenisao.

Fudbaleri Zvezde su imali inicijativu tokom drugog poluvremena i bila je ofanzivna, što je Voždovcu ostavilo mnogo prilika za kontranapade, a domaći igrači su propustili dve izgledne šanse.

Dražić je u 50. minutu bio sam pred golom Zvezde, ali mu je Manojlović odlično odbranio, dok je domaćin u 65. imao kontranapad tri na dva, ali je Nikola Ćirković neometan promašio gol sa pet metara.

Trener crveno-belih je 62. minutu napravio tri izmene. Umesto Srdjana Plavšića, Ričmonda Boaćija i Džona Ruisa ušli su Predrag Sikimić, Srdjan Vujaklija i Marko Poletanović.

Zvezdini fudbaleri su tokom drugog dela imali nekoliko prilika, a gol su dali u 72. minutu, iz penala koji je arbitar Lazar Lukić sudio posle prekršaja Todora Petrovića nad Sikimićem.

Zvezda je od tada imala mnogo prilika, ali je ipak primila treći gol, posle novog kontranapada, kada je Srećković savladao Manojlovića posle mnogo dodavanja ispred kaznenog prostora gostujućeg tima. Konačnih 3:1 postavio je Poletanović lepim golom iz slobodnog udarca u nadoknadi vremena.

Zvezda će do kraja prvenstva igrati protiv Mladosti, Javora i Napretka, a pre toga joj u utorak sledi revanš polufinala Kupa protiv Čukaričkog.

Beta