NBA: 53 poena neverovatnog Tomasa u pobedi Bostona, Golden Stejt rutinski protiv Džezera

Košarkaši Bostona poveli su sa 2:0 protiv Vašingtona u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas na svom terenu pobedili posle produžetka sa 129:119.

Seltikse je do pobede predvodio Ajzea Tomas sa 53 poena, četiri skoka, četiri asistencije i tri blokade. On je dobru partiju posvetio svojoj sestri, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći uoči pre početka plej-ofa, a juče bi napunila 23 godine.

„Najmanje što sam mogao da uradim je da igram za nju. Znao sam da će me saigrači podržati, da će mi dati snagu da izadjem na teren i dobijem utakmicu. Nije bilo šanse da propustim meč“, rekao je Tomas.

On je postigao 20 poena u poslednjoj četvrtini, a devet u produžetku. Njegovih 53 poena su najbolji učinak jednog igrača u plej-ofu otkako je 2003. godine Alan Ajverson postigao 55, a Džon Havliček 54.

„Lepo je biti u istoriji Seltiksa sa svim sjajnim igračima. Ali, sve dok ne osvojiš titulu ne možeš se smatrati velikim igračem“, naveo je Tomas.

Pobedi Seltiksa doprineli su Al Horford sa 15 poena i 12 skokova, Ejveri Bredli sa 14 poena i Dže Krauder sa 14 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

U ekipi Vašingtona najbolji je bio Džon Vol sa 40 poena, 13 asistencija, tri skoka, tri ukradene lopte i tri blokade. Marcin Gortat postigao je 14 poena uz 10 skokova, a 14 poena postigao je i Bredli Bil.

Treća i četvrta utakmica igraće se u četvrtak i u nedelju u Vašingtonu.

Košarkaši Golden Stejta poveli su sa 1:0 protiv Jute u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su na svom terenu pobedili sa 106:94.

Stefen Kari predvodio je Voriorse do pobede sa 22 poena, sedam skokova i pet asistencije, Drejmond Grin dodao je 17 poena, osam skokova, šest asistencija i dve blokade, a Kevin Durent 17 poena, pet skokova i pet asistencija.

Voriorse je sa klupe predvodio Majk Braun, pošto se Stiv Ker oporavlja od komplikacija posle opracije ledja od pre dve godine. On je propstio i poslednje dve utakmice u seriji protiv Portlanda.

U ekipi Jute najefikasniji je bio Rudi Gober sa 13 poena i osam skokova, Rodni Hud i Gordon Hejvord postigli su po 12 poena, a Džo Džonson 11 poena.

Druga utakmica igra se u četvrtak, a domaćin će ponovo biti Golden Stejt.

Beta