CRVENO-BELI IŠČUPALI POBEDU: Zvezdi pripala drama protiv Mege!

Košarkaški Crvene zvezde pobedili su danas u Beogradu Mega Leks sa 89:85 (18:19, 18:19, 22:18, 31:29), u četvrtom kolu Super lige Srbije i tako zadržali maksimalan učinak.

Zvezdu je do pobede predvodio Nemanja Dangubić sa 16 poena. Milko Bjelica postigao je 15, dok su Nejt Volters i Marko Simonović dodali po 11.

U ekipi Mega Leksa najefikasniji bio je Sava Lešić sa 21 poenom, dok je Jovan Novak ubacio 13.

Ekipa Crvene zvezde nastupila je u oslabljenom sastavu, pošto zbog povreda nisu igrali Stefan Jović i Čarls Dženkins, što je Mega u prvom delu delimično iskoristila.

Prvo poluvreme u dvorani „Aleksandar Nikolić“ pred oko 800 gledalaca proteklo je u laganom ritmu. Gotovo tokom svih 20 minuta igralo se koš za koš, a najveću prednost crveno-beli imali su u finišu prve četvrtine, kada je Branko Lazić poentirao za tri poena i odveo svoj tim na plus šest 18:12.

Trener Mege Dejan Milojević reagovao je tajm-autom, posle kog je Mega odgovorila serijom 7:0 i tako na kraju prve četvrtine vodila sa 19:18.

Zvezda je u završnici prve i na početku druge četvrtine bila u seriji od tri minuta bez koša, koju je prekinu Marko Gudurić trojkom u drugom minutu druge deonice za vodjstvo od 21:19.

Mega je najviše zahvaljujući Savi Lešiću koji je nosio svoj tim ostala u igri, a čak i u završnicu druge četvrtine ušla sa vodjstvom od 32:28.

Crveno-beli uspeli su da odgovore mino-serijom od 4:0 i ponovo dodju do izjednačenja, ali je tim iz Sremske Mitrovice na poluvreme ipak uspeo da ode sa vodjstvom od 38:36.

Domaćin je na početku drugog poluvremena zatvorio prilaze košu, što je Megi znatno otežalo organizaciju napada, ali su gosti ipak uspevali da dodju do poena i to pretežno s linije za slobodna bacanja.

Sredinom treće četvrtine zaigralo se u znatno brže ritmu i od tog trenutka Zvezda je postepeno počela da preuzima inicijativu. Nejtan Volters je pronašao napadački ritam, počeo je da pogadja i proigrava saigrače, što crveno-belima u finišu te četvrtine donelo preokret.

Na početku četvrte deonice dobra odbrana je Ognjenu Dobrića donela lake poene, a potom je i Nemanja Dangubić uz zvuk sirene pogodio za tri poena, te još jedan napad završio zakucavanjem za 65:58.

Trener Mege Dejan Milojević je već u trećem minutu poslednje deonice iskoristio drugi tajm-aut, što je njegovom timu donelo rezultat. Jovan Novak je sa linije za slobodna bacanja uspeo da prekine seriju Zvezde, medjutim, Dangubić je odmah na drugoj strani pogodio za tri.

Delovalo je u tim trenucima da će Zvezda lako privesti meč kraju, ali su Nikola Rebić s pet vezanih poena i Novak s linije za slobodna bacanja održali Megu u igri 72:71.

Završnica susreta protekla je u veoma napetoj atmosferi u kojoj se bolje snašao domaćin. Prvo je na dva i po minuta do kraja susreta Bjelica poentirao za dva uz dodatno slobodno bacanje za 79:75, ali je na drugoj strani trojku vratio Lešić.

Zvezda je preko Voltersa došla do 81:78, a onda je Lazić s linije za slobodna bacanja ponovo doveo crveno-bele do plus četiri, pošto je drugo slobodno bacanje promašio.

U poslednji minut Mega je ušla sa samo pola koša zaostatka, pošto je Rebić pogodio za tri poena, ali to je bilo sve što je tim iz Sremske Mitrovice pružio na ovom meču. Lazić je ponovo otišao na liniju za slobodna bacanja, ali je ovaj put oba puta bio precizan i tako praktično rešio duel.

Beta