KLIČKO NA KOLENIMA: Entoni Džošua šampion sveta u teškoj kategoriji! (VIDEO)

U izvanrednoj atmosferi krcatog Vemblija (90.000 ljudi) britanski bokser Entoni Džošua postao je novi prvak sveta u teškoj kategoriji (IBF, IBO i WBA).

On je u 11. rundi nokautirao legendarnog 41-godišnjeg Vladimira Klička.

Posle uvodnog ispitivanja snaga u prve četiri runde, Džošua je u petoj rundi žestoko „izudarao“ Vladimira, koji je završio na podu. Britanac je na krilima domaće publike pokušao da zada završni udarac Kličku, ali je iskusni Ukrajinac nekako uspeo da se povrati.

Kličko je u šetoj rundi preuzeo inicijativu, pa je posle dva žestoka udarca Džošua završio na kolenima. Ali, kao i Britanac u prethodnoj rundi ni Ukrajinac nije uspeo da pretoči ove napade u nokaut.

Ponovo se ušlo u mirniji period borbe, u kome nije bilo previše „talasanja“. Ipak, sve se to promenilo u 11. rundi kada je Džošua na opšte zadovoljstvo prepunog Vemblija nokautirao nemoćnog Klička i tako prigrabio titulu svetskog šampiona u teškoj IBF, IBO i WBA kategoriji.

Ovo je 19. pobeda u karijeri za 27-godišnjeg Džošuu, i svaku je zabeležio nokautom!

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!