KRAJ ZA MARIJU: Francuskinja srpskog porekla kobna po Šarapovu!

Marija Šarapova nije uspela da se plasira u finale turnira u Štutgartu.

Ruskinja je u polufinalu poražena od francuske teniserke Kristine Mladenović sa 2:1 (3:6, 7:5, 6:4). Meč je trajao 159 minuta.

Marija je relativno lako osvojila prvi set, sjajno ju je služio servis, a Mladenović je imala mnogo problema sa prvim servisom Ruskinje. Šarapova je izgubila samo četiri poena u svojim servis gemovima, a jedan brejk joj je bio dovoljan da reši ovaj deo igre u svoju korist.

Ruskinja je sjajno započela i drugi set, odmah na startu je napravila brej. Ipak, Francuskinja srpskog porekla nije htel da se olako preda, pa je u četvrtom gemu napravila ribrejk. Ključan gem je bio 11. Šarapova je propustila tri brejk lopte, Mladenović se nekako izvukla, a zatim je u narednom gemu oduzela servis rivalki i stigla do poravnanja u setovima, 1:1.

U prvih pet gemova odlučujućeg seta brejkova nije bilo. Prva do brejka stigla je u Kristina, koja je vezala tri gema i povela sa 5:2. Šarapova nije ni pomislila da je sve gotovo. Podigla je nivo igre i ubrzo je vratila brejk i smanjila na 5:4. Imala je Marija servis za izjednačenje, ali je propustila gem loptu. Mladenović je osvojila tri poena u nizu i zasluženo stigla do velike pobede.

Ovo je bio njihov treći međusobni duel i prva pobeda Francuskinje.

Mladenović će u finalu igrati protiv pobednice duela Simona Halep Lora Zigemund, dok će Marija da se priprema za turnir u Pragu.

I pored ovog poraza Šarapova može da bude veoma zadovoljna prikazanom igrom na povratničkom turniru i ukoliko nastavi da pruža ovakve partije uskoro ćemo je ponovo videti na mestu koje joj pripada.