VINČI: Šarapova je sjajna osoba i teniserka, ali ne zaslužuje ovakav povratak!

Vinči i Šarapova će se sastati u prvom kolu turnira u Štutgartu u sredu, a Italijanka je navela da se ne slaže sa s odlukom organizatora turnira da nekadašnjoj prvoj igračici sveta omoguće direktan prolaz u glavni žreb.

„Šarapova je sjajan igrač i nemam ništa protiv nje. Ona je platila za svoje greške i treba da se vrati tenisu, ali bez ikakve pomoći, bez specijalnih pozivnica“, rekla je Vinči na konferenciji za novinare.

Suspenzija Šarapovoj zbog dopinga ističe tačno u sredu, na dan meča sa Italijankom.

„Znam da je Šarapova važna za tenis, važna za WTA, za sve… Ona je sjajna osoba, velika teniserka, velika šampionka, ali to je moje mišljenje“, rekla je Vinči.

Govoreći o samom meču, Vični je navela da očekuje zanimljiv i težak meč.

„Za mene je ovo kao i svaki drugi turnir, pripremala sam se kao za svaki turnir do sada. Ja ću igrati svoju igru… Ali, biće to zanimljiv, težak meč“, rekla je ona.

Italijanka je istakla i da očekuje da će veći deo publike navijati za Šarapovu.

„Ne znam kakva je situacija kod teniserki… Dosta njih će se saglasiti sa mnom kada je reč o specijalnim pozivnicama“, rekla je Vinči.

Vinči i Šarapova su se do sada sastajale samo dva puta, oba puta je slavila Ruskinja, ali te mečeve su odigrale na tvrdoj podlozi i to pre 10 i pet godina.

„Znam da je teško vratiti se posle dužeg vremena. Ona je verovatno presrećna zbog povratka, ali trening je jedno, a meč drugo“, rekla je Vinči.

Vinči će trenirati na centralnom terenu turnira u Štutgartu, dok Šarapovoj nije dozvoljen pristup svim objektima dok joj suspenzija ne istekne.

Beta