TRENERI SUPERLIGE JEDNOGLASNI: Zvezda je favorit za odbranu titule!

Treneri ekipa učesnika Superlige Srbije ocenili su danas da je Crvena zvezda favorit za odbranu titule, ali su najavili veliku borbu za što bolje rezultate i plasman u Jadransku ligu.

Takmičenje u Super ligi Srbije počinje sutra, utakmicama Spartaka i Crvene zvezde (19.00) i Partizana i Vršca (20.00). Crvena zvezda brani titulu, a prve četiri ekipe plasiraće se u Jadransku ligu sledeće sezone. Osim beogradskih rivala, FMP i Mega Leks učestvuju u Super ligi iz Jadranske lige, dok iz domaće lige, osim Spartaka i Vršca, nastupaju Dinamik i Borac.

„Sutra krećemo u novo takmičenje, igramo 66. meč u ovoj sezoni, a imamo još mnogo utakmica koje ćemo da odigramo. Osvojili smo Kup, odbranili ABA ligu i završili Evroligu, a u novom takmičenju imamo želje koje su rečene odavno. Posle svega što smo prošli moramo biti kncentrisani na problematiku, svestan sam da će biti teško. Meni je važno da budemo na kraju dobri, a trudićemo se da tokom regularnog dela budemo što bolji“, rekao je Radonjić na zajedničkoj konferenciji za novinare.

On je naveo da ekipa neće biti kompletna i da će sutra znati u kom sastavu će nastupiti protiv Spartaka pošto Branko Lazić neće igrati. Radonjić je dodao da će Stefan Jović danas otići u Nemačku na kontrolni pregled i da će posle toga više znati njegova situacija.

„Imamo nekoliko igrača pod temperaturom. Koncentrisani smo na svoj tim, ali očekujem da ćemo pobediti Spartak, a na koji način videćemo. Nadam se da ćemo opravdati ulogu favorta u Super ligi“, rekao je Radonjić.

Pomoćni trener Partizana Nenad Čanak rekao je da njegova ekipa uvek ima obavezu da ide na trofej i ocenio da je Zvezda favorit.

„Partizan ima obavezu da uvek ide na najviše ciljeve u svakom takmičenju, a koliko je to realno s obzirom na konkurenciju videćemo krajem juna. Počinje nova liga, neke ekipe su odigrale pozamašan broj utakmica, Zvezda, Partizan i Mega, ali šta je tu je. Znamo kvalitet rivala, videćemo na kraju. Uroš Luković je van stroja zbog problema sa stopalom, ima sitnih povreda koje su karakteristične za ovaj deo sezone, ništa ozbiljno. Po svemu vidjenom ove sezone i po rezultatima Zvezda je favorit. Partizan ima obavezu da se upusti u borbu za trofej. Što se tiče Jadranske lige, mislim da će iste četiri ekipe igrati u naredne sezone“, naveo je on.

Govoreći o utakmici sa Vršcem, Čanak je rekao da je njegova ekipa favorit, ali da neće potceniti protivnika.

Trener Dinamika Miroslav Nikolić rekao je da je njegova ekipa napravila uspeh samim plasmanom u Super ligu.

„Mi smo napravili čudo za dve godine, a svestan sam da niko nije napravio tim za godinu dana. Klub se razvija, imamo mnogo mladih talentovanih igrača u kombinaciji sa starijima. Ušli smo u završnicu Kupa i u Super ligu, to je veliki rezultat za nas. Jako sam zadovoljan obavljenim poslom. Igrali smo sa Megom u Kupu i vidi se razlika izmedju ekipa koje igraju Jadransku ligu i domaću, i mentalno i fizički. Oni su odigrali mnogo više jakih utakmica, a mi smo doveli dva igrača da ne budemo topovska hrana, da izgubiš kao čovek sa 10-15 razlike, da bude interesantnije“, rekao je Nikolić.

On je dodao da je veoma ambiciozan i da bi voleo da udje sa ekipom u Jadransku ligu.

„Osećam se sposobno, nećemo se predavati, moraš da imaš cilj da bi nešto napravio. Nismo opterećeni time, možda sledeće godine. Možda u ovom trenutku nije realno ali ambiciozan sam“, dodao je on.

Dinamik je angažovao američkog plejmejkera Devina Bruksa, a Nikolić je rekao da je taj igrač došao pošto domaći plejmejkeri „traže velike pare“.

„Zbog toga moraš da se opredeliš za stranca, a ja to ne volim, ali jeftiniji su nego ovi naši. Ja bih doveo Jovića iz Zvezde, ali ne mogu. Ti iskusni igrači neće da igraju za male pare. Oko plasmana u Super ligi, nikoga ne potcenjujem, ali realno je da u finalu igraju Partizan i Zvezda, a svi to želite. Zvezdi dajem prednost, a mi ćemo da se krljamo za četvrto mesto. Velika je razlika, ekipe iz Jadranske lige mogu da izgube jednu utakmicu, da bude neko iznenadjenje ali samo to“, dodao je Nikolić.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je cilj ekipe da sačuva status ABA ligaša.

„Neće biti nimalo lako. Realno smo kvalitetniji od ekipa iz KLS, ali i oni imaju svoju računicu. Mega je baš u takvoj jednoj sezoni postala ABA ligaš. Radnički je igrao u polufinalu ABA protiv Zvezde i izgubio na jednu loptu, a onda se nisu plasirali u ABA lošijim izdanjima u KLS. Ne verujem da će sezona proći bez iznenadjenja, a ako se plasiramo u polufinale želim da odigramo najbolje moguće. Zvezda je favorit za osvajanje titule, sve osim toga bi bilo iznenadjenje. Za ABA ligu Zvezda, Partizan, FMP i mi, a iz KLS Vršac je najozbiljniji konkurent“, rekao je Milojević.

Trener FMP-a Dušan Alimpijević rekao je da je osnovno da ekipa ostane u regionalnoj ligi.

„Situacija je malo specifična, pošto sam samo sedam dana sa ekipom, ali to je dovoljno da vidim čime raspolažem. Ekipa je izuzetno talentovana, ali su svesni da posle odredjenih utakmica neke navike i stvari moraju iz korena da se promene. Osnovno je sačuvati status, znamo da neće biti lako pošto sve ekipe imaju potajne ambicije da pobede makar jednog ABA ligaša na svom terenu“, rekao je on.

Trener Vršca Valdimir Djokić rekao je da se ekipa ne opterećuje rezultatima u Super ligi, da nema prevelike ambicije, ali da želi da ostvari što više pobeda.

Trener Borca Raško Bojić istakao je da je njegova ekipa imala uspešnu sezonu u KLS, posle 15 vezanih pobeda i da želi da nastavi sa dobrim rezultatima.

Direktor lige Leon Deleon rekao je da očekuje zanimljivu i korektnu borbu za titulu i plasman u ABA ligu. On je dodao da će biti televizijski prenos uglavnom dve utakmice po kolu, a da će ceo plej-of biti pokriven.

Beta