BARSA NEMOĆNA: Juventus bez primljenog gola do polufinala, sjajni Monako ubedljiv protiv Dortmunda (VIDEO)

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su u revanšu četvrtfinala odigrali bez golova protiv Barselone u Španiji.

Juventus se plasirao u polufinale zahvaljujući pobedi od 3:0, prošlog utorka u Torinu.

Barselona je od početka napadala, dok se Juventus odlučio da igra mirnije posle velike prednosti koju je imao iz prve utakmice. Prvu dobru priliku Barselona je imala u 19. minutu, kada je Lionel Mesi šutirao pored stative. Domaći su imali više loptu u posedu ali nisu uspeli ozbiljnije da ugroze golmana Juventusa Djanluidjija Bufona.

Juventus je u završnici prvog poluvremena zapretio preko Gonzala Iguaina, ali je golman Mark Andre Ter Štegen odbranio.

Italijanski šampion je imao prvu šansu u drugom delu igre, ali je Huan Kuadrado šutirao pored gola u 50. minutu. Ekipa Luisa Enrikea je pokušavala, ali je odbrana Juventusa dobro funkcionisala i otklanjala opasnost pred svojim golom.

Dobru priliku Barselona je promašila u 66. minutu kada je Mesi posle dodavanja Luisa Suaresa šutirao preko gola. Novu šansu za goste proustio je Havijer Maskerano, posle kornera Nejmara, ali je Bufon dobro odbranio.

Posle toga Juventus je mogao do gola, ali je Ter Štegen sačuvao svoju mrežu posle šuta Samija Kedire.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbudjenja, Barselona nije uspela da ponovi veliki preokret iz osmine finala protiv Pari Sen Žermena, pa su se crno-beli plasirali u polufinale najelitnijeg evropskog takmičenja drugi put u poslednje tri godine.

Fudbaleri Monaka plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su večeras na svom terenu u revanšu četvrtfinala pobedili Borusiju iz Dortmunda sa 3:1.

Monako je tako ukupnim rezultatom 6:3 izbacio Borusiju, pošto je u prvom meču u sredu u Dortmundu pobedio sa 3:2.

Monako je večeras poveo golom Kilijana Mbapea u trećem minutu, a vodjstvo je udvostručio Radamel Falkao u 17. Gol za Borusiju postigao je Marko Rojs u 48. minutu, a konačan rezultat postavio je Valer Žerman u 81. minutu.

Utakmica je počela sa pet minuta zakašnjenja pošto je nešto duže pretresan autobus nemačke ekipe, posle bombaškog napada prošlog utorka u Dortmundu. Tada je povredjen Mark Bartra, koji je večerašnju utakmicu gledao sa klupe za rezervne igrače.

Monako je poveo već iz prve prilike. Benžamen Mendi je dobro prošao u šesnaesterac i šutirao, golman Borusije Roman Birki je odbranio, ali se lopta odbila do Mbapea, kome nije bilo teško da postigne gol. To je bio njegov 16. gol u 16 utakmica.

U 14. minutu Borusija je mogla do gola, Nuri Šahin je dobro izveo slobodan udarac ali je pogodio stativu stativu. Tri minuta kasnije Monako je udvostručio prednost. Akciju je počeo Mbape, koji je dodao do Tomasa Lemara, a ovaj je dobro centrirao pred gol, gde je Falkao glavom zahvatio loptu i poslao je u mrežu.

Fudbaleri Borusije su posle toga bezuspešno pokušavali da ugroze golmana Danijela Subašića, pa su na poluvreme otišli sa dva gola zaostatka.

U 48. minutu Borusija je uspela da smanji zaostatak golom Rojsa, na asistenciju Osmana Dembelea. Samo dva minuta kasnije Monako je mogao da vrati dva gola prednosti, ali je golman gostiju izbacio loptu u korner, posle šuta glavom Almamija Turea.

Monako je i posle toga napadao, pokušavali su Falkao u 75. i i Mbape u 80. minutu, ali su obojica šutirali pored gola. Konačan rezultat postavio je rezervista Žerman u 81. minutu posle centaršuta Lemara. Žerman je minut ranije zamenio Mbapea na terenu.

Žreb za polufinale održaće se u petak.

Beta

Beta