SPEKTAKL NA BERNABEU: Ronaldo i sudije odveli Real u polufinale, Atletiko ponovo među četiri najbolja (VIDEO)

Fudbaleri Reala plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su večeras u Madridu posle produžetaka pobedili Bajern iz Minhena sa 4:2.

Posle regularnih 90 minuta Bajern je vodio sa 2:1 i tako izborio produžetak pošto je madridski klub istim rezultatom slavio u Minhenu u prvom meču.

Prednost Realu u produžecima doneo je Kristijano Ronaldo golom u 105. minutu. Serhio Ramos je poslao loptu u kazneni prostor, a Ronaldo se aktivirao iz očiglednog ofsajda i poslao je u mrežu sa oko desetak metara.

Madridski klub je prolaz u narednu fazu potvrdio u 110. minutu. Strelac je ponovo bio Ronaldo, ovog puta na asistenciju Marsela.

Portugalcu je to bio 100. gol u Ligi šampiona i jedini je u istoriji tog takmičenja kojem je to pošlo za rukom.

Ekipu Bajerna „dotukao“ je Marko Asensio, koji je mrežu Bavaraca pogodio posle solo prodora u 112. minutu.

Nemačka ekipa je na večerašnjem meču povela golom Roberta Levandovskog iz penala, Real je izjednačio preko Ronalda, da bi Bavarci stigli do produžetaka autogolom Serhija Ramosa.

Bajern je u 84. minutu ostao bez Artura Vidala, koji je dobio drugi žuti karton.

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se danas u polufinale Lige šampiona, pošto su odigrali 1:1 u gostima sa Lesterom.

Atletiko je u prvom meču slavio 1:0 i to mu je bilo dovoljno za plasman.

Madridjani su poveli u 26. minutu, kada je posle jedne akcije Filipe Luis sa leve strane uputio dugačak centaršut na drugu stranu šesnaesterca, gde se našao Saul Niges, koji je glavom savladao Kaspera Šmajhela sa oko 12 metara.

Nadu Lesteru vratio je Džejmi Vardi u 61. minutu, kada je posle gužve u šesnaestercu jedna odbijena lopta do njega, a on je sa oko pet metara zakucao pod prečku.

Lester je nastavio da napada i redjao je šanse, a najbolju je propustio Rijad Marez iz slobodnog udarca u 76. minutu, kada je njegov šut završio malo iznad prečke.

Beta