PLEJ-OF: Klivlend i San Antonio poveli sa 2:0!

Košarkaši Klivlenda poveli su sa 2:0 protiv Indijane u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije, pošto su noćas kao domaćini pobedili sa 117:111.

Šampiona NBA lige do pobede su predvodili Kajri Irving sa 37 poena, Kevin Lav sa 27 poena i 11 skokova i Lebron Džejms sa 25 poena, 10 skokova, sedam asistencije, četiri blokade i četiri ukradene lopte.

Klivlend je tokom utakmice imao i 19 poena prednosti, ali su Pejsersi u završnici uspeli da smanje na četiri razlike. Pobedu Kavalirsima obezbedili su Irving i Lav sa penala.

Pol Džordž bio je najefikasniji u ekipi Indijane sa 32 poena, osam skokova i sedam asistencija, Džef Tig postigao je 23, a Tadeus Jang 16 poena uz šest ukradenih lopti.

U trećoj i četvrtoj utakmici domaćin će biti Indijana. Treći duel na programu je u četvrtak.

Košarkaši San Antonija poveli su protiv Memfisa sa 2:0 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su kao domaćini pobedili sa 96:82.

Kavaj Leonard predvodio je Spurse do pobede sa 37 poena i 11 skokova. On je bio nepogrešiv sa linije za slobodna bacanja, pošto je ubacio svih 19 poena. Toni Parker postigao je 15 poena, Deni Grin 12, Lamarkus Oldridž dodao je 11, a Pau Gasol 10 poena i pet skokova.

San Antonio je bio bolji tokom cele utakmice, u kojoj nije vodio samo 13 sekundi. Memfis je na početku četvrte četvrtine uspeo da se primakne na 71:75, ali je San Antonio zaustavio taj nalet „trojkama“ Parkera i Gasola.

U ekipi Memfisa Majk Konli postigao je 24 poena uz osam asistencija, a Zek Rendolf ostvario je „dabl dabl“ učinak od 18 poena i 10 skokova. Mark Gasol postigao je 12 poena, uz šest skokova, tri asistencije i dve blokade.

Serija se seli u Memfis, gde će biti odigrane treća i četvrta utakmica. Naredni duel na programu je u četvrtak.

Beta