TOP 5: Najzanimljiviji derbiji u 21. veku (VIDEO)

derbi-partizan-crvena-zvezda

Večiti derbi se igra u utorak, a mi smo za vas odlučili da izdvojimo pet najzanimljivijih u 21. veku. Napominjemo još da ova lista nije po nekom određenom redu, već da smo samo izdvojili ovih pet derbija po našem mišljenju. Pa, da počnemo:

  1.  143. Večiti derbi

Većina ljubitelja večitog derbija smatra ovaj derbi najzanimljivijim u ovom veku, mi se sa njima donekle i slažemo. Crvenoj Zvezdi je na ovom meču pobeda bila neophodna da uhvati priključak za crno-belim rivalom. Pored čuvenog „iz dvojke u keca“ derbi su obeležili lepi golovi kao i akcije kod istih. Klub iz Ljutice Bogdana je na kraju uspeo da slavi rezultatom 3:2. Na derbiju su se najviše istakle mlade nade Partizana – Aleksandar Mitrović i Lazar Marković, kao i sadašnji igrač Kristal Palasa – Luka Milivojević.

  1.  146.Večiti derbi

Derbi koji će jedna strana Topčiderskog brda pamtiti kao propuštenu priliku za pobedom, a druga kao najslađi trijumf nad večitim rivalom u novijoj istoriji derbija. Partizan je pred kraj sezone imao, možda, i poslednju šansu da dostigne najvećeg rivala i pobedom smanji zaostatak na tri boda. Sve je počelo idealno za Crvenu Zvezdu – sviran joj je penal, a potom i još jedan, ali je Partizan na kraju ipak slavio, i to u poslednjim minutima meča preko Nemanje Kojića.

  1.  137. Večiti derbi

Meč u kome je jedan Brazilac prelepim golom slomio srca Delijama. Partizan je stigao do ranog vođstva preko Dijare, Zvezda je pred odmor stigla do izjednačenja i to autogolom Srđe Kneževića.  Isti igrač malo posle pauze dobio je i drugi žuti karton, ali to nije sprečilo tadašnje izabranike Gorana Stevanovića da preko Klea stignu do pobede od 2:1.

  1.  128. Večiti derbi

Partizan je došao na Marakanu sa velikim bodovnim zaostatkom i sa podatkom da nije slavio u gostima protiv Crvene Zvezde čak 11 godina! Ipak, igrači Partizana su na ovoj utakmici dali više od 100% svojih mogućnosti i stigli do ubedljive pobede. Još jedan zanimljiv detalj vezan za ovaj večiti derbi bio je komentar posle utakmice tada 20-godišnjeg Milana Lole Smiljanića.

Izjava Milana Lole Smiljanića:

  1.  121. Večiti derbi

Klub iz Humske je samo tri dana pred ovaj derbi dočekao slavni Real iz Madrida i u sjajnoj utakmici uspeo da osvoji veliki bod protiv Ronalda, Zidana, Bekama i društva! Tadašnji učesnici grupne faze Lige Šampiona ušli su loše u meč protiv gradskog rivala pa su ubrzo bili i kažnjeni preko Nikole Žigića. Crvena Zvezda se tu nije zaustavila, pa je na kraju i ubedljivo slavila rezultatom 3:0. Najzanimljiviji detalj na meču sigurno je bio proslava gola Nikole Žigića.

Proslava Nikole Žigića: